Az Utazó körkérés az őszi-téli újdonságokról. Válaszadó: Rádóczy Andrea a balatonfüredi Hotel Golden Lake Resort igazgatója.

Az Utazó magazin a hazai szállodák vezetőit kérdezte az idei nyári szezon tapasztalatairól, valamint arról, hogy milyen újításokkal és tervekkel vágnak neki a téli és év az végi időszaknak. Válaszadó: Rádóczy Andrea a balatonfüredi Hotel Golden Lake Resort igazgatója.

– Milyen újdonságokra számíthatnak a vendégek a szállodában?

– A szokásos szezon utáni karbantartási munkálatokon túl minden évben igyekszünk újdonságokkal is felhívni a figyelmet, hogy hozzánk érdemes visszatérni. Ezúttal a wellness részlegen található masszázs helyiségeinket újítjuk fel két fő koncepció köré alakítva a belsőépítészeti design elemeket, mint a keleti masszázs szoba, valamint a Golden vibe hangulatú kezelőhelyiség. Szeretnénk balinéz masszázzsal kedveskedni vendégeinknek, így már folyamatban van egy indonéz masszőr kolléganő kiválasztása. Kültéri szauna teátrumunk egy új pihenőhellyel bővül, mivel óriási siker és érdeklődés kíséri a szerdai és szombati tematikus szaunaszeánsz programokat. A Zákonyi sétányra nyíló Captain’s Bárunk terasza új, fix árnyékolást kap, amely nagyban segíti majd a téli kültéri üzemelést is

– Milyen eredményeket hozott a nyári szezon?

– Sikeres szezont tudhatunk magunk mögött, mivel szeptember végéig 2000 vendégéjszakával sikerült túlteljesíteni a bázis vendégéjszaka számot, amely egyben 15%-kal magasabb árbevételt is jelent.

– Milyen újdonságot hozott a nyári szezon a vendégösszetétel és a vendégszokások tekintetében?

– Folyamatosan erősödik a külföldi vendégek részesedése, így idénre már 39%-t képezi a vendégéjszakáknak. A külföldi piacok közül első a szlovák, második a cseh és harmadik, negyedik helyre szorult a német, valamint az osztrák piac. A külföldi vendégszám növekedés egyúttal az átlagos tartózkodási idő emelkedését is jelent, amely szintén örvendetes. Kissé árnyalja a pozitív képet a bevétellel arányosan, vagy azt meghaladó költség növekedés, amely folyamatos monitoringot igényel a managment részéről.

– Milyennek ígérkezik az őszi szezon a vendégösszetételt és az eredményességet tekintve?

– Szerencsére szintén egy kiemelkedő szeptemberi hónapot zártunk, amikor is számos rendezvénynek, céges összejövetelnek adhattunk helyet. Az október, novemberi előrejelzés már azonban csak alig haladja meg az elmúlt év hasonló időszakát. Egyelőre még viszonylag gyengének mondható az őszi szünet kihasználtsága. Bizakodunk, hogy a tartalmas programkínálat, a kiváló szolgáltatások és a csodás balatoni környezet meggyőzi leendő vendégeinket arról, hogy a szünidő idejére minket válasszanak.

– Mik a tervek a karácsony, szilveszter és a januári téli szünet időszakára?

– Alig várjuk, hogy ismét elinduljon a füredi korcsolya szezon, amikor is szállodánk elől indulva akár 1 km-t is korcsolyázhatunk közvetlen a Balaton partján egészen február közepéig. Karácsonyi, szilveszteri csomagjaink már foglalhatók, amelyek ismét tartalmas pihenést és szórakozást ígérnek a Golden Lake Resortot foglaló vendégek számára.

Érsek M. Zoltán