Monet mesterművei mától életre kelnek Budapesten

Fotó: Exhibition Hub

Budapestre érkezett a világszerte óriási sikert aratott Claude Monet – The Immersive Experience kiállítás, amely október 17-től várja a látogatókat a BOK Csarnokban. A különleges tárlat egy igazán nem mindennapi élményt kínál minden érdeklődőnek, legyen sző művészetkedvelőkről vagy családokról, hiszen a kiállítás 360 fokos vetítéseinek, interaktív installációinak és virtuális valóságának köszönhetően  a látogatók szó szerint elmerülhetnek Monet mesterműveiben, ahogy a művész impresszionista festményei szó szerint megelevenednek és körülölelik őket.

Fotó: monetkiallitas.hu

Monet Varázslatos Világa

Claude Monet, az impresszionizmus úttörője híres arról, ahogyan vászonra vitte a fény és a természet játékát. Ezek az ikonikus alkotások most egy új dimenzióban elevenednek meg, ahol a legmodernebb technológiák segítenek életre kelteni a festmények színeit és fényeit. A látogatók egy 2000 négyzetméteres kiállítótérben barangolhatnak, ahol a festmények minden oldalról körülveszik őket, ezzel olyan élményt nyújtva, mintha Monet ecsetvonásai között sétálnának.

Fotó: monetkiallitas.hu

Interaktív Élmény és Virtuális Valóság

Az immerzív tárlat egyik különlegessége a virtuális valóság élmény, amely lehetőséget ad arra, hogy a látogatók felfedezhessék a festő legikonikusabb alkotásainak színtereit. Legyen szó a Pipacsmező vagy a Szénakazal című festményekről, a VR segítségével Monet világának közvetlen részeseivé válhatunk. Interaktív műhelyek is várják az érdeklődőket, ahol saját alkotásaikat hozhatják létre és láthatják, ahogy ezek a falakon kelnek életre.

Fotó: Exhibition Hub

Egyedi Látványvilág

A kiállítást szervező Hadran Events célja, hogy a művészetet minden érzékszervünkkel tapasztalhassuk meg. A 360 fokos vetítések és a lenyűgöző fényjátékok újraértelmezik a művészeti élményt, és lehetőséget adnak arra, hogy Monet festészetét egy új, modern perspektívából lássuk. A látogatók megismerhetik az alkotások inspirációit, Monet életét és művészetének történetét, mindezt interaktív módon.

Fotó: monetkiallitas.hu

Látogatói Információk

A kiállítás 2024. október 17-től 2025. március 2-ig látogatható a BOK Csarnokban. Jegyvásárlás a helyszínen és a kiállítás hivatalos weboldalán is elérhető.

Fotó: Monet: The Immersive Experience

Meichl Frida