A balatoni fedett vízipark lehet a világ legnagyobbja

Az óriási komplexum megálmodója Gulyás Péter, aki az angliai Cornwallban találkozott hasonlóval – igaz, itt egy hatalmas tető alatt arborétumot, nem pedig medencéket alakítottak ki. Méretbeli különbségek is lennének, ugyanis a Balaton partján a jövőben helyet foglaló építmény negyvenszerese lenne az angliainak.

A jelenlegi elképzelések szerint a medencék között lenne egy külön csoport, amely nem csak az országban, de a Kárpát-medencében található összes gyógyhatású vizet egyaránt biztosítaná a fáradt vagy beteg izületekkel érkezőknek.

Ezen kívül a víziparkban minden szórakozáshoz szükséges létesítményt megtalálhatnak majd a kalandvágyók: lesznek hidromasszázs medencék, oktató medencék, vízisí- és korcsolyapályák, szörfpályák, barlangfürdő, mely kivezet a Balatonba, sziklatrambulin, vízesés, tornamedencék, kajak-kenu és evezős tréningpályák, homokos strand, pálmaliget, szauna, jeges fürdő – és hogy teljes legyen a repertoár, lesz vízi vidámpark, kalandpark, vízi cirkusz és színház, valamint egy hatalmas megaakvárium.

Ha az elképzelések megvalósulnak, az év minden hónapjában működő komplexum 1200 embernek biztosítana munkát, és fellendítené a környék szállásadóinak forgalmát.

A beruházás költsége elérheti a 2,5 milliárd eurót (700 milliárd forint). Sőt, mit több, egy ugyanennyibe kóstáló másik fejlesztés során a Fűzfői-öböl medrének kimélyítésével egy víz alatti luxusszállodát is építenének. 

Legyél az első hozzászóló "A balatoni fedett vízipark lehet a világ legnagyobbja" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*