A Danubius átadta Szlovákia legmodernebb balneoterápiás központját

Két pavilont teljes egészében felújítottak, és a medencék is megújultak a harmadik pavilonban, amelynek nagy részét már 2011-ben renoválták.

– Közel 7 ezer négyzetméter területet újítottunk fel, és kb. 6 ezer négyzetméternyi cserepet fektettünk le. Teljesen lecseréltük a vezetékeket, az egész szellőző- valamint a légkondicionáló rendszert – fogalmazott büszkén Ing. Ivan Satina, a szlovák pöstyéni gyógyfürdővállat műszaki igazgatója.

A rekonstrukció mind a vendégek, mind a személyzet számára kényelmesebb környezetet teremt. A kényelmes és modern kezelőhelyiségek 2014. március 31-től állnak a pöstyéni fürdőt felkereső vendégek rendelkezésére, ahol a legnépszerűbb és legkeresettebb kezeléseket és kúrákat élvezhetik természetes gyógyforrások – termál ásványvíz és kénes iszap – formájában.

A termálvizes, úgynevezett tükörmedencéket hideg- és melegvizes részekre osztották, így azok a vendégek, akik számára ez idáig nem volt javasolt a meleg vizes medence használata, szintén igénybe vehetik ezt a kezelést.

A rehabilitációs központot a legkorszerűbb rehabilitációs gépekkel szerelték fel el, amelyek a reumás, illetve a műtét utáni állapotban lévő térd-, váll- és egyéb ízületek kezelését segítik. Egy kiskonyhát és egy gépkocsit is elhelyeztek az ergoterápiás részlegen, ahol a páciensek gyakorolhatják a mindennapi életbe való visszatéréshez szükséges mozdulatokat.

A balneoterápiás központban mostantól zavartalan működést biztosító, teljes gyógyászati személyzet dolgozik, lehetővé téve az orvosi ellenőrzések hatékonyabb időzítését valamint a várakozási idők rövidülését.

A gyógyászat vendégei, illetve a nagyközönség rendelkezésére áll egy új, 300 négyzetméternyi területen fekvő Danubius Premier Fitness központ is, szintén saját recepcióval. A vendégek kényelmét szolgálja továbbá egy különleges zuhanyokkal ellátott szauna terület, pihenő terület közvetlen kapcsolattal a medencékhez, valamint egy szépségszalon.

– A Danubius Health Spa Balnea a legszebb, a legmodernebb és Közép Európa legkiemelkedőbb minőségű balneoterápiás és rehabilitációs központja – jelentette ki Klaus Pilz, a pöstyéni fürdő vezérigazgatója, hozzátéve, hogy a fürdőkomplexum a reumás betegségek kezelésén, valamint az aktív rehabilitáción túl a jövőben a megelőző ellátási szolgáltatásokra is kiterjedhet.

Legyél az első hozzászóló "A Danubius átadta Szlovákia legmodernebb balneoterápiás központját" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*