A fapados trend gyermeke, de másokkal ellentétben máig sikeres a Wizz Air

Húsz éve ezen a napon indult útnak a Wizz Air első járata. Az ultradiszkont légitársaság az azóta eltelt húsz évét a folyamatos bővítés és megújulás jellemezte.

A Wizz Air a 2003-as alapításától kezdődően a légi közlekedés forradalmasításának élvonalában állt, világszerte több mint 400 millió utast repített el kívánt úti céljára, miközben jelentős mérföldköveket is képes volt felállítani az iparágban. Az út közel sem volt zökkenőmentes a légitársaság számára, de ezek a pillanatok mára a Wizz Air örökségének szerves részét képezik.

2004. május 19. egy különösen fontos nap volt a Wizz Air életében, ugyanis ekkor szállt fel a légitársaság első járata. A reggel 6 órai indulást majdnem lekéste a vezérigazgató: az üzemeltetési igazgatónak kellett felébresztenie, miután elaludt. 5 óra 51 percre azonban már megérkezett a fedélzetre, épp időben a felszálláshoz. Még aznap a CNN-en nyilatkozott Váradi József az új légitársaságról, ahol az alábbi mondat hangzott el a műsorvezető szájából: „A Wizz Air az 57. új légitársaság, amelyet az utóbbi időben indítottak el – kinek van erre szüksége? Jöjjön vissza egy év múlva, ha még mindig ezzel foglalkozik!”

„A többi azóta már történelem. A Wizz Air 400 millió utast repített az elmúlt húsz évben, én pedig még mindig itt vagyok” – reagált a mondatra két évtized távlatából Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója

A dinamikus indulást követően a Wizz Air az országok közötti összeköttetés és a megfizethető utazás jelképévé vált. Az utazás demokratizálását szem előtt tartva a Wizz Air példátlan hozzáférést biztosított a legkülönbözőbb úti célokhoz, ezzel nagy szolgálatot tett a különböző országok gazdasági és kulturális életének.

Húsz év alatti figyelemre méltó teljesítménye során a Wizz Air 53 ország közel 200 célállomására repül. Négy légitársaságból álló hálózata elkötelezett a biztonság, a megbízhatóság és a kiváló üzemeltetés mellett. Fenntartható működési gyakorlata révén a felelősségteljes légi közlekedés mércéjét állította fel; innovatív kezdeményezéseivel és folyamatosan fiatalított flottájávál igyekszik minimalizálni ökológiai lábnyomát. Ennek köszönhetően évről évre nyeri el a vállalat a világ legfenntarthatóbb légitársaságának járó elismeréseket.

A Wizz Air a jövőre nézve is nagyszabású terveket dédelget: az évtized végére 500 repülőgépből álló flottát fog üzemeltetni, miközben továbbra is elkötelezett marad amellett, hogy formálja az iparágat, fejlessze szolgáltatásait és az utazási élményt a következő nemzedékeknek, és megfizethető jegyárainak köszönhetően a szabadságot és a világ felfedezésének lehetőségét kínálja utasainak.

„A legmélyebb hálámat szeretném kifejezni mindannyiuknak az elmúlt két évtizedben nyújtott folyamatos támogatásukért és fáradhatatlan elkötelezettségükért. Együtt megváltoztattuk a világot, és figyelemre méltó sikert értünk el. Köszönöm! A szemünk most már a következő 20 évre szegeződik.” – mondta Váradi József vezérigazgató.

A Wizz Air 2004 óta kulcsfontosságú szereplője a magyar légi közlekedési piacnak, ahol több mint 49 millió utas választotta a légitársaságot. Csak a tavalyi évben több mint 5 millióan repültek Magyarországra érkező vagy onnan induló járaton WIZZ-járaton, jelenleg pedig 31 ország 66 desztinációja elérhető a kínálatban. A Wizz Air számára megtiszteltetés, hogy támogathatja a magyar állampolgárokat, és várakozással tekint a magyarországi légi közlekedés jövőjének alakításában betöltött további szerepe elé.

A Wizz Air a jeles évforduló alkalmából egy életre szóló nyereménycsomagot ajánl fel egy szerencsés nyertesnek, aki szabadon válogathat majd a légitársaság közel 200 felfedezésre váró úti célja közül. A győztes ugyanis egy 20 000 euró értékű voucherben részesül, amelyet szabadon levásárolhat a WIZZ bármely járatán. A kalandvágyó pályázóknak magyar idő szerint május 19. és május 22. hajnali 1 óra között a 20. születésnapra létrehozott versenyoldalon kell megvásárolniuk egy Wizz Air-jegyet, majd elküldeniük foglalási kódjukat és nevüket. A versenyben minden 18. életévét betöltött, adóügyi illetőséggel rendelkező személy részt vehet, amennyiben olyan országból származik, ahol a Wizz Air is repül. A nyereményre vonatkozó korlátozások nélkül a nyertes annyi utazásra viheti el barátait és családtagjait, amennyire a 20 000 eurós limit lehetőséget biztosít.