2014-ben is folytatódik a fesztivál tematikus sorozata, amelyben a szilva, a barack, valamint a meggy után ezúttal a körte kerül a főszerepbe. A gyümölcsök királynője által ihletett édességek és ételek mellett a körtés pálinkakülönlegességek kapják a legnagyobb hangsúlyt, köztük a hazai pálinkafőzdék párlatainak házasításából született meg az Év Körtepálinkája, amelyet először itt kóstolhat meg a közönség. A fesztivál szervezői által meghirdetett felhívásra több mint egy tucat hazai pálinkakészítő jelentkezett. A pálinkakülönlegesség végül a Gusto, Nobilis, Márton és Lányai, Csalló, Tokaj-Hegyalja, Schiszler és Harmatrázó körtepárlatok házasításából születtet meg. Az Év Pálinkáját a blendmesterek kivételével eddig senki sem kóstolta meg, így a fesztivál látogatói az elsők között tesztelhetik az egyedi, díszüveges alkotást. A belépőjegy mellé két kóstolókupon is jár, amelyek egyikét az Év Körtepálinkájára, a másikat pedig bármely főzde egyedi ajánlatára válthatják be a látogatók.
A rendezvényen résztvevő pálinkafőzdék kínálatából idén a különleges körtepárlatok emelkednek majd ki. A Tokaj – hegyaljai Likőr – és Pálinkamanufaktúra standjánál a Császári vilmoskörte, Lombfakasztó vadkörte, valamint a Napfogta Clapp viszi a prímet, míg a méltán népszerű Árpád pálinkák közül a dupla ágyas körte kerül terítékre.
A Városháza Parkba visszaköltöző fesztiválon a legjobb körte párlatok mellett a körtés ételeket és édességeket is lehet majd kóstolni.
Bővebben: http://budapestipalinkafesztival.hu/
Legyél az első hozzászóló "A körte éve a Budapesti Pálinkafesztiválon" című cikkhez