A Sziget Eye májustól, a Sziget Fesztivál egy héttel később pörög

Újra forog majd az óriáskerék Budapest központjában, az Erzsébet téren. 2014 májusától. Újdonság azonban, hogy a szervezők, akik azonosak a Sziget Fesztivál rendezőivel, az építményt nem viszik ki át a Hajógyári szigetre, azaz a Szigetre, hanem az szeptemberig a belvárosban marad. A fesztivál területén is lesz egy óriáskerék, igaz, a belvárosinál kisebb méretben.
– Már nem ütközünk az augusztus eleji japán és amerikai fesztiválokkal, így több ott turnézó előadót sikerül a Szigetre csábítani. Döntésünket a jegyeladási adatok is igazolják – indokolta Gerendai Károly, a Sziget főszervezője, miért is tolják egy héttel későbbre a sok tízezer külföldi turistát is vonzó Sziget Fesztivált. Idén fellép a Szigeten többek között az Outkast, a Manic Street Preachers, valamint a The 1975 is. A már ismert fellépők sorában van a Prodigy, Lily Allen, Bonobo, Skrillex, a Die Fantastischen Vier, Brody Dalle, a Bastille és Calvin – adja hírül az MTI. Idén már a nulladik napon teljes értékű nemzetközi programot tartanak több színpadon számos neves fellépővel – Anti-Flag, Ska-P, Queens of the Stone Age –, és ekkor lesz az Opening Show is a Deadmau5 közreműködésével.

– A fesztivál mára Magyarország első számú turisztikai attrakciójává vált, kétszer annyian jönnek ide, mint például a Forma-1-re. Ki tudjuk használni, hogy Budapest egyre népszerűbb a fiatal felnőtt turisták körében – fogalmazott a főszervező a 2014. április 14-i sajtótájékoztatón.

Legyél az első hozzászóló "A Sziget Eye májustól, a Sziget Fesztivál egy héttel később pörög" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*