A Lufthansa mégis újra szolgálatba állítja néhány A380-as óriásgépét

A Lufthansa megerősítette, hogy idén legalább négy Airbus-óriásgépét ismét forgalomba állítja, a müncheni bázisról teljesítenek majd járatokat – írta az AIRportal.hu.

A cikk szerint az év elején repülte át a Lufthansa az első újraaktivált Airbus A380-asát Frankfurtba, a repülőgépek hosszútávú tárolására használt spanyolországi Teruel repülőteréről. Ezt követte február elején a második, D-AIMM lajstromjelű példány, amely jelenleg már Frankfurtban van.

A légitársaság korábban közölte, hogy a tervekkel ellentétben mégis visszahozzák a forgalomba néhány A380-asukat, azonban azt csak most erősítették meg, hogy idén négy példány áll újra szolgálatba, és a müncheni bázisról repülnek majd júniustól. A tervezett útvonalak listája még nem végleges, de médiaértesülések szerint a Lufthansa legnagyobb forgalmú transzatlanti útvonalai szerepelnek köztük, például Boston, Los Angeles és New York-JFK. A cég szóvivőjének közlése szerint a személyzet frissítő képzései folyamatban vannak.

A Lufthansa a tizenhét Airbus A340-600-asból tíz példányt szintén vissza akar állítani a forgalomba a 2023-as nyári szezonban, ezek közül néhány már most is repül.