A Moldva-parti arany városból vár vendégeket Nyíregyháza

Prágában erősítette turisztikai és sportkapcsolatait Nyíregyháza.

Nyíregyháza 18 éve áll partnervárosi kapcsolatban Prága X. kerületével, ahová 2019. április 11-13. között városunk delegációja látogatást tett az új vezetés meghívására, a kapcsolatok tovább építése és mélyítése céljából. Dr. Kovács Ferenc polgármester és Dr. Ulrich Attila alpolgármester tárgyalásokat folytatott a civil kapcsolatokról, a sport- és kultúrában rejlő lehetőségekről, valamint pályázati együttműködésekről. Újabb találkozóra a Nyíregyházán szeptember hónapban megrendezésre kerülő Tirpák Fesztiválon kerül sor. Renata Chmelová, Prága X. kerülete polgármesterének köszönhetően – aki egyben szenátor is -, a delegáció tagjai látogatást tehettek a Cseh Köztársaság Parlamentjének Szenátusába.

A testvérvárosi programot követően sor került Nyíregyháza turisztikai bemutatkozására, melynek helyszínét Magyarország Prágai Nagykövetsége biztosította.

Számos utazási irodai szakember és média képviselő érdeklődött a workshop iránt, melyen dr. Boros Miklós nagykövet és Renata Chmelová, Prága X. kerületének polgármestere köszöntötte a jelenlévőket.

Az eseményen dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere mutatta be az új turisztikai fejlesztéseket, többek között új négycsillagos szállodáinkat, Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője pedig Nyíregyháza turisztikai attrakcióiról tartott színvonalas előadást. A jelenlévő utazási irodák örömmel fogadták Nyíregyházát, mint új desztinációt. A cseh vendégek körében legnépszerűbb magyar termék a fürdőturizmus. Tapasztalataik szerint a csehek szívesen fedeznek fel újabb területeket, és Nyíregyházának minden adottsága megvan ahhoz, hogy kedvelt úticéllá váljon.

A workshop végén ajándéksorsolásra került sor; a fődíj a tematikus állatparki szálloda, a Hotel Pangea**** két fő részére szóló ajándékutalványa volt, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. által felajánlott belépőjegyekkel az Aquarius Élmény- és Parkfürdőbe. A workshopot követően a szervezők egy pálinka – és borkóstolóval egybekötött állófogadásra invitálták a résztvevőket.

Nyíregyháza a „hagyományosnak” tekintett küldőpiacai mellett újakat is igyekszik megszólítani. Magyarországon a cseh turisták tavaly a 3. legtöbb vendégéjszakát adták.  Elmondhatjuk, hogy bár városunkban egyelőre még elmarad a cseh vendégek száma a szomszédos országok vendégszámától, de az utóbbi években egyre többen választják Nyíregyházát is utazásuk helyszínéül. Ezt a pozitív tendenciát szeretnénk tovább növelni a jelenlegi bemutatkozással, illetve a jövőben más marketing eszközzel is igyekszünk megszólítani őket – nyilatkozta szerkesztőségünknek Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.