A Német Turisztikai Hivatal decembertől tagja a Global Sustainable Tourism Council tanácsnak

Forrás: DZT

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) december közepétől tagja a Global Sustainable Tourism Council (GSTC) globális tanácsának. A nemzetközi szervezet vezetősége megerősítette Németország nemzeti turisztikai hivatalának felvételét.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott a témában: „Az úticél Németország az elmúlt években erős fenntarthatósági imázst épített fel: a nemzetközi utazási szakma ügyvezetőinek és a key accountjainak 79 százaléka Németországot fenntartható desztinációként értékeli a DZT Travel Industry Expert Panel felmérése szerint 2023. 4. negyedévére nézve, 62 százalékuk pedig a németországi utazási ajánlatokat tudatosan ezen aspektus alapján értékesíti.”

Mint mondta, a DZT tagsága a GSTC-tanácsban további perspektívákat is jelent: “Általa összeköthetjük a többi GSTC-tag tapasztalatait a saját szaktudásunkkal és így fenntartható németországi turisztikai ajánlatokat prezentálhatunk a nemzetközi porondon. A GTSC-programokon szerzett felismeréseinket, illetve tudásunkat pedig meg tudjuk osztani német turisztikai partnereinkkel, ami még tovább erősíti majd pozíciónkat, mint fenntartható úti cél.”