A Turkish Airlines négy képviselőjét kinevezték az IATA tanácsadó testületeibe

Az IATA 78. éves közgyűlését (AGM) követően Dohában a Turkish Airlines négy képviselőjét nevezték ki a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) tanácsadó testületeibe a következő hároméves ciklusra.

A 290 légitársaságot és 120 országot képviselő IATA tanácsadó testületeibe beválasztották a Turkish Airlinestól Kerem Kızıltunç vállalatfejlesztési és informatikai igazgatót, Turhan Özen teherszállítási igazgatót, Berkant Kolcu jogi és megfelelési igazgatót, továbbá Özlem Salihoğlu nemzetközi kapcsolatok és szövetségek igazgatót. Az érintettek a digitális átalakulással foglalkozó tanácsadó testületben, a teherszállítási tanácsadó testületben, a jogi tanácsadó testületben és az iparági ügyekkel foglalkozó tanácsadó testületben dolgoznak majd.

Prof. Dr. Ahmet Bolat, a Turkish Airlines igazgatótanácsának elnöke

Kerem Kızıltunç-ot a 2022-2024-es időszakra a Digitális Átalakítási Tanácsadó Testület alelnökévé is megválasztották, a 2024-2026-os időszakra pedig a Digitális Átalakítási Tanácsadó Testület elnökévé nevezték ki.

Prof. Dr. Ahmet Bolat, a Turkish Airlines igazgatótanácsának elnöke, az IATA végrehajtó bizottságának és kormányzótanácsának tagja kijelentette: “Az IATA kormányzótanácsi tagsága után a Turkish Airlines globális színtéren való megjelenése erősödik ezzel a négy jelentős megbízatással. Hiszem, hogy kollégáink szakértelmüknek és elkötelezettségüknek megfelelően fogják képviselni a Turkish Airlines-t, hogy mindannyiunk számára javítsák az iparágat.”

A Turkish Airlines úgy látja, hogy ezek a magas rangú megbízatások pozitívan befolyásolják a légitársaság kompetenciájának megítélését az iparágban.

A tagokat a főigazgató nevezi ki a tag légitársaságok vezérigazgatóinak jelölése alapján, az elnöki bizottság általi felülvizsgálatot, valamint az elnöki bizottság és az igazgatótanács jóváhagyását követően. A tanácsadó testületek évente legalább kétszer üléseznek az IATA montreali, genfi, szingapúri, miami vagy madridi irodáiban, és munkacsoportokat hozhatnak létre a folyamatos technikai tanácsadás céljából, valamint munkacsoportokat meghatározott, időben korlátozott projektekkel való foglalkozásra.