A világ 10 legjobb karácsonyi helyszíne

Mivel  a karácsonyból és a karácsonyi hangulatból sosem elég, Az Utazó összeválogatta a TOP 10 karácsonyi helyszínt.   

1. Genf, Svájc

Fotó: Monteux Noel

Genf karácsonykor egyet jelent a legszebb karácsonyi fényekkel. A boltok, bódék, valamint az európai karácsonyi hagyomány részét képző ezer fényfüzér megvilágítják az egész genfi-tavat. Azok az ínyencek, akik az idei év legjobb európai karácsonyi helyszínét keresik, ne kutassanak tovább! Genf otthont ad a világ minden tájáról érkező karácsonyi ételárusoknak.

2. Tallinn, Észtország

Fotó: Pixabay

A karácsonyi csillogás Tallinnban tündököl a legfényesebben. A macskaköves utcákon sétálgatva egy igazi, nosztalgikus téli csodavilágba csöppenhetünk, ami miatt Tallinnt az egyik legjobb karácsonyi célállomásként tartják számon Európában. A különleges téli programok, mint például a karácsonyi vásár vagy az Észt Szabadtéri Múzeum Tallinnt Európa igazi karácsonyi gyöngyszemévé varázsolja.

3. Stockholm, Svédország

Fotó: Pixabay

Vásároljon a gyönyörű karácsonyi vásárokban vagy kóstolja meg az ízletes, frissen sült mézeskalácsok egyikét! Az európai karácsonyi vásár túra Stockholm modern és hagyományos világának megtapasztalásával lesz teljes. Hagyja, hogy a gyönyörű fények vezessék Svédország legszebben feldíszített városában!

4. Valencia, Spanyolország

Fotó: Wikipedia

Hagyományos betlehemezés, modern, szokatlan benyomást keltő város. Valencia karácsonykor tökéletesen kombinálja a régit és az újat. Az ünnepi hangulat lényegét megragadva Valencia az egyik legjobb helyszínt biztosítja a karácsony, majd az azt követő szilveszter megünneplésére.

5. Rovaniemi, Finnország

Fotó: Santatelevision

Üdvözöljük a Télapó otthonában! Az Európa egyik legjobb karácsonyi helyszínén való ünneplés rengeteg meglepetést tartogat, ezen helyek közül talán Rovaniemi a legtöbbet. Lappföld szívében található a Télapó hivatalos otthona, akivel az utazók találkozhat a Mikulásfaluban, amely a sarkkörön helyezkedik el. Minderre az év 365 napján lehetőség van.

6. Tokió, Japán

Fotó: Wikipedia

Tokió karácsonykor csodálatos fényekben tündököl, ám itt ez egy vallásmentes ünnep. Valójában Japánban az újév sokkal fontosabb esemény, mint a karácsony, de amikor a nem keresztények ízlésesen átvesznek egy ünnepet, kisebb csoda történik: lélegzetelállító díszlet és fények. Amíg a karácsony előtti időszak káprázatos, karácsony napja nem túl ünnepélyes. A karácsony este viszont fontos – a Valentin naphoz hasonlóan a párokról és a romantikáról szól. Az ünnepi menü a japán hagyományokat követő sült csirkéből és epres piskótából áll.

7. Nürnberg, Németország

Fotó: Pixabay

Ha az ajándékvásárlásról a zsúfolt áruházak jutnak eszébe, látogasson el a mágikus nürnbergi Christkindlesmarkt-ba (karácsonyi vásár). Itt 180 stand várja játékokkal, csecsebecsékkel, gyertyákkal, mézeskalácsokkal és édességekkel a kolbásszal és forralt borral melegedni vágyó vásárlókat. Látogasson el naplemente után, amikor a színes fényeket kémlelve egy valódi mesevilágba csöppenhet. A karácsonyi bevásárlás sosem volt még ilyen lenyűgöző.

8. New York, USA

Fotó: Pixabay

A rengeteg film által biztosan tudja, hogy milyen is a Nagy Alma karácsonykor: karácsonyi fények, csontig lerágott zenék és lehetőleg hószállingózás. A világ legmagasabb karácsonyfáját a Rockefelleren világítják ki December elején. A télen idelátogatók számára kötelező elem a korcsolyázás, hasonlóképpen New York legnagyobb áruházainak kirakatának nézegetése. New York látogatását érdemes a Diótörő című balettel lezárni.

9. Vilnius, Litvánia

Fotó: Pixabay

Európa legalábecsültebb karácsonyi helyszíne, pedig az év legszebb időszakának eltöltése ezen a történelmi vidéken igazán varázslatos. Nem számít, mennyire hidegek és sötétek a telek, az ünnepi hangulat és a színes vásárterek mindig jó ürügyként szolgálnak arra, hogy mindenkit a központba csábítsanak az ünneplésre.

10. Madeira, Portugália

Fotó: Pixabay

Azoknak, akik a karácsonyi ünnepeket az egyik legjobb szórakoztató zenés helyszínén tervezik eltölteni, kötelező Madeira felé venni az irányt. Abban a pillanatban, ahogy Funchal városában felgyúlnak az ünnepi fények, mindenki ünnepi hangulatba jön és a kulturális, művészeti és vallási programok szerves részévé válik.

Vincze Dia