Államilag támogatott búvárkodás? Málta így is lökést adna a turizmusnak

A buvárturizmus fellendítésére létrehozott programra összesen 750.000 euró keret áll rendelkezésre. A támogatás formája utalvány, összege egyszeri 100 euró, mely utalványt egy hivatalosan regisztrált máltai vagy gozói búvárközpontban, egyben, egy alkalommal lehet beváltani.

A Máltai Turisztikai Hivatal (MTA) elkötelezett támogatója a szigetek felé irányuló búvár turizmusnak. A támogatási program célja, a búvárkodás iránt érdeklődő turistákat arra ösztönözni, hogy eljöjjenek Máltára és felfedezzék a szigetek kristálytiszta vizeit. Málta ideális merülő-hely a Földközi-tenger közepén, számos víz alatti sziklaképződménnyel, barlanggal, elsüllyedt ronccsal és gazdag élővilággal. A támogatási rendszer azoknak a külföldi turistáknak biztosít hozzájárulást, akik 2021-ben búvárkodási céllal keresik fel Máltát.

A támogatás számos búvárkodással és merüléssel kapcsolatos tevékenységre vonatkozik és 2021 júniusától igényelhető a meghirdetett keret erejéig. A programra összesen 750.000 euró keret áll rendelkezésre. A búvár turisták itt jelentkezhetnek. A támogatás formája utalvány, összege egyszeri 100 euró, mely utalványt egy hivatalosan regisztrált máltai vagy gozói búvárközpontban, egyben, egy alkalommal lehet beváltani.