Nyaralj angolul Máltán!

Az angol egyre inkább létszükségletünkké válik, mivel szinte mindenütt találkozhatunk vele; az útjelző tábláktól az étlapokig, az internetes szörföléstől a világ különböző pontjain élő emberekkel való kommunikációig. De melyik helyszínt válasszuk a nyelvtanuláshoz? Miért éppen Máltát?

Málta egyike a kevés valóban kétnyelvű országoknak. A máltai nyelv egy sémi eredetű, latin betűkkel írt nyelv, számos olasz, francia és angol jövevényszóval és ugyanúgy az EU hivatalos nyelve, mint a magyar. Az ország második anyanyelve az angol. A szigetek az angol örökséget egy sorsfordulatnak és 160 évnyi történelemnek köszönhetik. Málta alkalmazkodott az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, az Egyesült Államokban és Kanadában elfogadott magas szintű elvárásokhoz, s ezáltal a sziget az angoltanulás egyik legelőnyösebb és legelterjedtebb helyszíne.

A máltai angol nyelviskolák szövetsége, a FELTOM (Federation of English Language Teaching Organisations Malta) a garancia a minőségi nyelvoktatásra. A szigeteken működő több, mint 40 iskolából mintegy 20 tagja a szövetségnek. Az amúgy is magas követelményrendszerhez képest, ami egy nyelviskola működéséhez szükséges, a FELTOM tagoknak még magasabb színvonalat kell garantálniuk. A kiváló minősítésű nyelviskolákban több mint 25 éve a legjobb nyelvtanárok, heti 15/20 órában oktatnak angolt 8 éves korcsoporttól akár 50+ korosztály számára.

Kezdőtől a nyelvvizsga előkészítőn át, a szaknyelvekig, egyéni, mini és kiscsoportos oktatásra is van lehetőség. Mint a legtöbb máltai nyelviskolában, úgy itt is a tanárok többsége lelkesen integrálja Málta kultúráját az óráiba, és minden héten külön időt szánnak arra, hogy bemutassák Málta történelmét, jellegzetességet, tájait és lakosait. Így a diákok kirándulások és délutáni programok keretében megismerhetik Málta nevezetességeit, felfedezhetik a változatos sportlehetőségeket és aktív környezetben gyakorolhatják a tantermekben elsajátított ismereteket.

Málta kitűnő klímája csak fokozza vonzerejét, az évi legalább 300 napsütéses nap szinte garantálja, a szabadtéri szabadidős programok sikerét és a kristálytiszta tenger mellett senki nem maradhat szárazon.

Egy máltai angol nyelvtanfolyam alatt egyszerre kétféle nyaralásban lesz része: nyelvtanulás és mediterrán élmény. Itt megtapasztalhatja a szívélyes, déli vendégszeretet, ami tökéletesen keveredik az angolszász hagyományokkal és együtt teremtik meg a szigetek egyedülálló báját.

5 ok, amiért Máltán érdemes angolt tanulni:

  • Rövid repülési idő. Budapestről (és áprilistól Debrecenből is) mindössze 2 óra alatt, közvetlen járatokkal, egész évben könnyen elérhetők a Máltai Szigetek.
  • Kis távolságok, rövid várakozás. Köszönhetően Málta kis méretének minden közel van, így rövidek a transzfer távolságok a repülőtér és a szállások illetve a szállások és látnivalók, nyelviskolák valamint programok között.
  • Mediterrán vendégszeretet és olaszos gasztronómia, hogy a szív és gyomor is jól érezhesse magát.
  • Napi 24h angol. Miután a szigeten a hivatalos nyelv a máltai és az angol, angolul szinte mindenhol jól beszélnek. Az angol oktatásra szakosodott iskolák száma is igen nagy. A nyelvet az iskolapadon kívül pedig az élet minden területén lehet és kell is használni.
  • Kellemes klíma. Évi 300 napsütéses nap, egészen novemberig fürödhető hőmérsékletű tengervíz, már 10 kékzászlós strand, hosszú, világos nappalok biztosítják, hogy a tantórák után is sok szabadtéri élménnyel gazdagodva gyakoroljuk az angol nyelvet.

További információ a máltai angoltanulási lehetőségekről: Máltai Turisztikai Hivatal képviseleténél lehet érdeklődni (info@visitmalta.hu, www.visitmalta.com) vagy a Máltai Nyelviskolák Szövetségének honlapján (feltom.com).