Állatok Hete a Debreceni Állatkertben!

1931 óta minden évben Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentjének emléknapján, október 4-én ünnepeljük az Állatok Világnapját: ebből az alkalmából a Debreceni Állatkert szeptember 30-tól egészen október 6-ig tematikus foglalkozásokkal, állatbemutatókkal és kedvezményekkel várja az érdeklődő óvodás és iskolás csoportokat, mivel ebben az időszakban kiemelt hangsúlyt szeretne helyezni a környezeti nevelésre.

Az Állatok Hetén látogatható zoopedagógiai foglalkozások mind a gyermekeknek, mind a pedagógusoknak remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljenek az Állatkert lakóival, és hogy interaktív, játékos keretek között bővítsék velük a kapcsolatos tudásukat. Az átfogó szemlélet jegyében az intézmény zoopedagógusa és állatgondozói nemcsak az egzotikus állatokat mutatják majd be nekik, hanem a felelős állattartás alapjait is megismertetik velük.

A hét koronázásaként október 5-én és 6-án, szombaton és vasárnap az intézmény és meghívott vendégei egész nap színes programkavalkáddal, többek között kézműves foglalkozásokkal, ismeretterjesztő előadásokkal és állati találkozásokkal várják majd az érdeklődő családokat és gyermekeket.

Szeptember 30. és október 6. között az óvodás és általános iskolás csoportok kedvezményes, 600 Ft/fős áron látogathatnak el az Állatkertbe és vehetnek részt valamennyi programon; emellett 10 fő után egy kísérő ingyenesen, a további kísérők pedig a fenti, csoportos jegyáron tarthatnak velük.