Erdei Harmónia testközelből

Fotók: erdeiharmonia.hu

A hajdú-bihari Nyíradonyban várja a látogatókat az Erdei Harmónia látogatóközpont, ahol vérbeli természetközeli élményben lehet részük a vendégeknek.

Az ötezer hektáros gúthi erdőt, az Alföld legnagyobb erdőterületét bemutatva csalogat kirándulásra az Erdei Harmónia látogatóközpont, amely egyszerre többféle élményt nyújtva kalauzolja végig egy képzeletbeli erdei kalandozáson a látogatókat. A gúthi erdő vadvilágát ábrázoló 40 négyzetméteres, 42 vadat bemutató dioráma nemcsak érdekes látványosság, hiszen a gyakorlati oktatáshoz is szemléltetési lehetőséget biztosít a kicsik és a nagyok számára.

A komplexum része az a több, mint 60 négyzetméteres, 60 férőhelyes moziterem, ahol 3D-s, 4K felbontású bemutatófilmeken elevenednek meg gúthi erdő természeti kincsei, a Dél-Nyírségi Erdőspuszták történeti, néprajzi és kulturális értékei, turisztikai, szabadidős, sport- és rekreációs látványosságai.

A látogatóközpontban járva kihagyhatatlan élmény az a galéria, amely a vadászat világában járatlan érdeklődőket is megismerteti a vadászati öltözékekkel, a régmúlt vadászfegyvereivel, miközben fényképek, archivált emlékek, fotógyűjtemények prezentálják a tájegység természeti és kulturális kincseit.

Az egyedülálló élményt a fényerdő, a látványosan megvilágított multimédiás ösvény teszi teljessé, ahol a titokzatos tájakon, zenei aláfestés mellett sétálhatnak a látogatók. A legkisebbeket még egy játszótér is várja.

Meichl Gréta