Alsó-Szászország: a Harz és az Északi-tenger vonzásában

Celle egy varázslatos városka fagerendás házak százaival; Fotó: Celle Tourismus und Marketing GmbH/Khai-Nhon Behre

Közvetlenül az Ems és az Elba között terül el a szövetségi állam, Alsó-Szászország: egy táj tele ellentétekkel és látnivaló városokkal,  a Watt-tengerrel, UNESCO-világörökséggel és szabadidőparkokkal.

Alsó-Szászország az egyetlen olyan német szövetségi állam, amelyben tenger és hegység egyaránt található: Északon az Északi-tenger játssza ár-apály játékát az UNESCO-világörökségi Watt-tengerben.

A Watt-tenger Földünk egyik legkülönlegesebb tengere: hol látható, hol nem., ugyanis apály idején szinte teljesen eltűnik; Fotó: Sobremesa/Fernández Prieto – Alvaro

Délen fekszik Németország északi középhegysége, a Harz. Itt egyszerre lehet kirándulni, mountainbike-ozni, télen pedig síelni.

Vízi sportok, kerékpározás, kirándulás és sétálás, valamint lovaglás, golfozás és egyéb tevékenységek: itt nyaraláskor a legkülönfélébb variációk jöhetnek szóba. Relaxáljon egy vitalizáló nyaraláson a tartomány egyik „komfort zónájában”, és élvezze a wellnesst és kényelmet. Az Északi-tenger partjával és a hét keleti fríz szigettel Alsó-Szászországban van a leghosszabb német tengerpart. Ehhez jön a Weser hegyvidéke és a nagy beltengerek, a Dümmer, a Steinhuder-tenger, a Zwischenahner-tenger és a folyók. Ezekből például 6.500 kilométer használható kenuzásra. Alsó-Szászországban emellett 13.000 kilométernyi kerékpárút is van, és remek kilátás nyílik a kirándulás közben felfedezhető érintetlen természetre.

Celle óvárosa mesebeli hangulattal várja a látogatókat; Fotó: Ad Pirum, Slovenia/Rafael Marn

Hagyja magát elvarázsolni egy kulináris időutazáson az alsó-szászországi városokban. Fedezze fel a fagerendás házakat Celleben vagy Goslarban.

Goslar érdekessége, hogy itt található Németország legtöbb (1800) favázas-háza; Fotó: Stefan Schiefer schiefer@digitphotos.de

Élje át a nagyvárosok színes nyüzsgését például a tartományi fővárosban, Hannoverben vagy Osnabrückben.

Hannover egyik leglátogatottabb helyszíne a Herrenhausenben található Nagy Kert, ami Európa legjelentősebb barokk kertje; Fotó: Deutsche Zentrale für Tourismus e.V./Francesco Carovillano

Élvezze Emden vagy Stade tengeri báját. Alsó-Szászországban mindjárt kettő világörökségi helyszín is látható, közel egymáshoz – Hildesheimban a római építészet remekei a Mariendom és a St. Michaelis templom, illetve Goslarban a középkori óváros és a Rammelsberg bányamű a Felső-Harz vidéki víztározóval.

Osnabrück karácsonyi vására az ország északi részének legszebbike, és érdekessége, hogy már 180 éves múltra tekint vissza; Fotó: Osnabrück – Marketing + Tourismus GmbH/Detlef Heese

Élmények Alsó-Szászország szabadidőparkjaiban: színtiszta bizsergés a világ legnagyobb faszerkezetes hullámvasútján, a Heidepark Soltauban vagy egzotikus repdesés a Walsrode Madárparkban. Wolfsburgban vár Önre az Autostadt és a phaeno, két olyan élményvilág, amelyben testközelből tapasztalhatja meg a technika csodáit.