Kiemelkedően indul az első negyedév Németország számára

A Szövetségi Statisztikai Hivatal adatai szerint már több mint 13,3 millió külföldi vendégéjszakát jelentettek a több mint tíz ággyal rendelkező szálláshelyek. Tavaly 71,9 millió külföldi vendégéjszakát számoltak Németországban.

A németországi beutazás kereken háromnegyedével Európa továbbra is az úti cél Németország program legfontosabb küldő régiója, és 2014. első negyedévében ismét a növekedés fontos tényezője. Idén január és március között Németországban majd 10 millió Európából érkező vendégéjszakát regisztráltak: ez 3,4 százalékos növekedésnek felel meg az előző év ugyanezen időszakához képest. Európán belül Nagy-Britannia különösen dinamikus növekedést mutat: az úti cél Németország második legfontosabb
küldő piaca 2014 első három hónapjában majd 928 ezer vendégéjszakával 4,5
százalékos növekedést generált. Az idei év kezdetén Németország szomszédai is folyamatos növekedéssel járulnak hozzá az eredményekhez. Így például az olasz utazók 2014. január és március között 6,4 százalékkal (az előző év ugyanezen időszakához képest) jelentős mértékben járultak hozzá a németországi beutazások növekedéséhez. Ausztria (plusz 4 százalék) és Franciaország (plusz 2,9 százalék) 2014 első negyedévében szintén örömteli növekedést produkált.

(Fotók: Falus Tamás)

A németországi beutazás növekedéséhez Európa mellett jelentős mértékben hozzájárult a tengerentúli piacok fejlődése is. Így például az Egyesült Államokban a kereslet az első negyedévben 3 százalékos növekedés mellett folyamatosan pozitív irányt mutat. Az ázsiai piac dinamikus növekedése összesen plusz 13 százalékkal 2014. január és március között is folytatódott, míg a Szövetségi Statisztikai Hivatal különösen erős fejlődést regisztrált az Arab-öböl államaiban (plusz 27,6 százalék) és Kínában (plusz 22,7 százalék). Az első negyedévben India 10,3 százalékos átlagon felüli növekedéssel járult hozzá a németországi beutazásokhoz.

A magyar utazók körében továbbra is népszerű Németország 13 százalékos piaci részesedéssel Németország továbbra is a második legkedveltebb úti cél a magyarok körében. A Német Turisztikai Hivatal (DZT) 2014-es kiemelt témái a magyar vendégek között is nagy népszerűségnek örvendő UNESCO világörökségi helyszínek, melyekből összesen 38 található Németországban, illetve a Berlini fal leomlásának 25 éves évfordulója. A Németországba irányuló, kikapcsolódási célú magyar utazások 40 százaléka városlátogatás és 24 százaléka üdülés. Legnépszerűbb városok Berlin, München, Frankfurt melyek együttesen több mint százezer vendégéjszakát generáltak.

Legyél az első hozzászóló "Kiemelkedően indul az első negyedév Németország számára" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*