ANTOR Est ismét

Fotó: Urbán Györgyi
A Magyarországi ANTOR tagok, Ciprus, Málta, Szlovákia és Horvátország képviselői összegezték tapasztalataikat az hosszú idő után újra összehívott Antor Esten.

Házigazdaként Soňa Jelínková a Szlovák Turisztikai Képviselet vezetője elmondta, hogy 2021 nem a jó statisztika éve volt, de a lényeg, hogy elindult újra a turizmus, így bizakodóan várják 2022-őt. Hangya Edina, a Máltai Idegenforgalmi Hivatal képviselet-vezetője elmondta, hogy a szigorú rendeletek sok iroda számára okoztak nehézségeket idén nyáron, de köszöni azoknak, akik ennek ellenére Máltát választották.

Ivana Herczeg, a Horvát Idegenforgalmi Közösség igazgatója büszkén sorolta a statisztikát. A 2021-es év meglepően jól alakult számukra: 2,5 millió vendégéjszakát regisztráltak, 450 ezer magyar látogatott Horvátországba. 75 százalékuk egyéni utazó volt, 25 százalékuk pedig utazási iroda közvetítésével érkezett. A magyar turisták körében a három legkedveltebb horvát desztináció a Kvarner-vidék, Isztria környéke, és a spliti régió Dalmáciában.

Ács-Lévai Viktória, a Ciprusi Nagykövetségről optimista volt, mivel javuló tendenciát mutat a kiutazók száma. Köszönhető ez annak is, hogy Ciprus a beoltott utasokat május óta be tudja engedni, és elfogadja az összes Magyarországon használt oltást. A Wizz Air és a Ryanair pedig folyamatosan bővíti járatait ezzel is növelve a turisták számát.

Az est meghívottjai között volt a Molnár Judit, a MUISZ elnöke, aki beszédében hangsúlyozta, hogy az elmúlt másfél év rendkívül súlyos terheket rótt a turizmusban dolgozókra. Molnár Judit a szövetség nevében megköszönte az összes turisztikai képviselet együttműködését ezekben a nehéz időkben is.

A meghívottak között volt még Raja Ammar a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivataltól, Kocsis Krisztina az Österreich Werbungtól és Czeiszing Miklós a Német Turisztikai Hivataltól.