Tűzvész Horvátországban – Eloltották Selce közelében az erdőtüzet

 Magyar József a helyi rendőrségtől és a tűzoltóságtól kapott tájékoztatás alapján elmondta: a lángokat délután sikerült megfékezni az adriai város közelében, de a közlekedés még nem zavartalan a térségben. Az adriai főútvonalon továbbra is korlátozott a közlekedési lehetőség, az erős szél miatt autóbuszokkal, lakókocsikkal és motorkerékpárral nem lehet ráhajtani a D8-as útra.

A horvát katasztrófavédelem közlése szerint négy oltórepülővel kedd délelőttre sikerült megfékezni a Kvarner-öbölben, Selce, Crikvenica és Bribir térségében lángoló erdőtűz továbbterjedését. A helyszínen 85 járművel 345 tűzoltó és mintegy 100 katona vett részt az oltási munkálatokban.
Tűz pusztított a Kvarner-öböl túlsó, isztriai oldalán is, Moscenicka Draga közelében, ahol egy tűzoltó életét vesztette.

Selce és Crikvenica közelében hétfő reggel csaptak fel a lángok egy erdőben. A rendkívül erős, néhol száz kilométeres sebességet is meghaladó szélben, a tengerpart felé terjedő sűrű füst miatt mintegy 1500 turistát evakuálni kellett két kempingből, mások pedig önszántukból hagyták el szálláshelyeiket.
A térséget átszelő főutat lezárták a hatóságok. Selcében megszűnt az áramszolgáltatás és a vezetékes telefonhálózat sem működött. Több épület teteje kigyulladt, de a tűzoltóknak sikerült eloltani a lángokat.

Magyar József kedden arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy Selce azonos nevű kempingjéből hétfőn 49 magyar állampolgárt telepítettek ki. A kempingezők csak néhány óra múltán térhettek vissza, személyi sérülés vagy anyagi kár senkit nem ért.

A tűz lakott területet nem ért el, és senki egy pillanatig nem volt veszélyben, aki mégis úgy érezte, annak a helyi idegenforgalmi hivatal szállodai elhelyezést biztosított.

Legyél az első hozzászóló "Tűzvész Horvátországban – Eloltották Selce közelében az erdőtüzet" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*