Átadják a Fradi-pályát, megépül Budapest nagy konferenciaközpontja

Reális cél, hogy Budapest Európa első három vezető városa között legyen konferenciaturizmusban Berlint, Barcelonát követően – Fürjes Balázs, a kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos fejtette ki ezt előadásában Az Utazó magazin február 18-án rendezett Turizmus és Profit konferenciáján, a Boscolo Budapest Hotelben. Hangsúlyozta, hogy ehhez a magyar fővárosnak, mely világváros, minden adottsága megvan: központi európai fekvése, imázsa, időjárása, infrastruktúrája, szállodai kapacitása alkalmas nagy rendezvények lebonyolítására. Már csak egy négy-ötezer fős konferencia fogadására alkalmas központ hiányzik. Megépítésének előkészületi munkái már megkezdődtek, felelőse pedig épp az előadó kormánybiztos.

Fürjes Balázs, Az Utazó konferenciáján

Tőle tudhattuk meg, hogy a jelentős elképzelés a Milleniumi városnegyedben, állami tulajdonban lévő területen, állami beruházásként valósul meg. Pénzhiány nem lehet az oka a beruházás elmaradásának – emelte ki –, uniós és hazai, EU-támogatás hiányában pedig csak hazai finanszírozásban, de mindenképp megépül a tizenkét-tizenhárom éve tervezett létesítmény. Várhatóan több tíz milliárd forintból, de pontos összegről és határidőről még korai lenne beszélni – tette hozzá. Az állam közbeszerzéssel választja majd ki a kivitelezőt, elképzelhető, hogy a megvalósítás építési koncesszióban valósul meg, ebben az esetben az üzemeltetésre is lehet ajánlatot tenni. A kormánybiztos megemlítette, hogy a szakemberek véleményét is szeretnék majd kikérni az üzemeltetésről, a megvalósításról.
Fürjes Balázs a további készülő nagy budapesti nagyberuházásokról is beszélt, kiemelve, hogy átgondolt stratégiai alapokon zajlik a város építése.

Szólt a Ludovika-projektről, mely nagyrészt EU-pénzből valósul meg, és általa 40 milliárd forintos vagyonnal gyarapodik majd az ország. A fejlesztés 2015-ig valósul meg, mellyel egyben Józsefváros is megújul. Elkészül a Ludovika campusa is. A Ludovika épületének átépítésével a Nemzeti Közszolgálati Egyetem díszterme konferenciák rendezésére is alkalmat nyújthat, annak bérbeadásával.

Májusra kész a szupermodern FTC-stadion

2014. május végére elkészül Ferencvárosi Torna Club Stadionja az Üllői úton, mely a turizmusnak is lehetőséget kínál. Az évi harmincöt-negyven mérkőzés mellett a klubház 1700 négyzetméteres, nyolc méter belmagasságú terme bankett, konferencia rendezésére is alkalmas, a stadion pedig akár 30 ezres koncertek szervezésére is. A szurkolókat pedig a mérkőzések idején Magyarországon eddig még ismeretlen digitális szórakoztatási funkciók is várják.

Legyél az első hozzászóló "Átadják a Fradi-pályát, megépül Budapest nagy konferenciaközpontja" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*