Athén, Palermo, Ibiza és Korfu is elérhető lesz a pécsi reptérről

Ahogyan arról már írtunk, erősen bővül a pécsi reptér kínálata: heti két járatot indít a Málta-Pécs-München útvonalon a máltai Universal Air légitársaság március 26-tól kezdődően. És ez csak a kezdet.

A vállalat közleményében ismerteti, hogy a pogányi légikikötőt használó járatai március 26. és október 22. között keddenként és péntekenként közlekednek Pécs érintésével a Málta-München útvonalon.

Tájékoztatásuk szerint a légitársaság március elején indította el regionális, a Földközi-tenger tágabban vett térségét kiszolgáló légiközlekedési tevékenységét, Dash 8-400 típusú repülőgépeivel.

Közölték azt is, hogy a következő hetekben a társaság további úti célokat jelent be, a járatok között lesz, amely Athén, Palermo, Ibiza és Korfu reptereit célozza meg.

A pécsi önkormányzat korábbi közleménye szerint annak köszönhetően indulhat el 18 év után ismét mentrendszerinti repülőjárat a város melletti reptérről, hogy a helyhatóság a helyi iparkamarával és az egyetemmel közösen kereste a lehetőséget a baranyai vármegyeszékhely és Dél-Németország légi összeköttetése érdekében.

A timesofmalta.com hírportál múlt heti közlése szerint a Universal Air légitársaság újonc a légiközlekedési piacon, s a most induló járatokkal kezdi el a menetrendszerinti utasszállítást. (MTI)