Augusztustól 4-gyel bővül a Qatar Airways járatai száma

A Qatar Airways örömmel jelenti, hogy Budapestre történő járatai száma augusztus 2-től további 4-gyel bővül a nyári menetrendben. Ezzel a heti járatok száma 14-ről 18-ra emelkedik, amely lehetővé teszi a Budapestre történő megnövekedett kereslet, illetve Dohán keresztül az Ázsia felé irányuló forgalom kiszolgálását.

Grisha Jenkov, Country Manager Eastern Europe – Centre, elmondta: “Nagyon örülünk, hogy további négy járattal bővíthetjük Dohából Budapestre érkező járataink számát. Útvonal-fejlesztési terveinkkel összhangban ez a döntés tovább növeli kapacitásunkat és így üzleti, illetve turista utasainknak is kedvező csatlakozási lehetőséget kínálhatunk számos ázsiai városba, mint például Chiang Mai, Krabi, Pattaya, illetve Canberra vagy Zanzibár és Dar-es-Salam. További öröm számunkra, hogy augusztus 1-től a napi két járatunk egyike már a szélestörzsű A330-as géppel teljesít szolgálatot.”

Jelenleg a napi két járatot a légitársaság az A320, illetve A321 géptípussal üzemelteti, ezek közül az utóbbi augusztus 1-től A330-as típus lesz.

A harmadik járat augusztus 2-től heti négy alkalommal fog repülni Budapest és Doha között; hétfő, kedd, csütörtök és szombat napokon. A gép 12 business és 132 turista üléssel rendelkezik. Az utasok élvezhetik a légitársaság díjnyertes szolgáltatásait, mint például a 4000 szórakozási lehetőséget kínáló Oryx One rendszert.

Járat beosztás: (start augusztus 2 -től)

  • Doha (DOH) – Budapest (BUD): járatszám QR 197, indulás 15:30 érkezés 20:20 (H,K,CS, SZo)
  • Budapest (BUD) – Doha (DOH): járatszám QR 198, indulás 23:00 érkezés 05:20+1 (H,K,CS, SZo)

A Qatar Airways 2017-ben az utasok szavazatai alapján több Skytrax díjat is nyert, köztük a legrangosabb “Év légitársasága” címet. 

Qatar Airways több mint 200 repülőgéppel a világ öt kontinensének több mint 150 desztinációra repül. 2018-19-es szezonban a társaság tovább bővíti útvonalhálózatát és olyan helyekre fog repülni számos európai nagyváros mellett, mint a fülöp-szigeteki Cebu és Davao, vagy Langkawi Malájziában, illetve Da Nang Vietnámban.