Az egekben Új-Zéland népszerűsége

Nemcsak abból látszik, hogy évről-évre többen kíváncsiak Új-Zélandra, hogy a turistaroham miatt már adót kell fizetniük a vendégeknek, hanem abból is: folyamatosan nő a szigetországba közlekedő nemzetközi járatok száma és kapacitása.

2020. októberétől az American Airlines beindítja járatát Auckland és Dallas-Fort Worth valamint Los Angeles és Christchurch  között. A Cathay Pacific légitársaság  új Airbus A 350-1000 típusú gépével Hong Kong és Auckland között repül. Az új típus az utat alig 10 óra alatt teszi meg. A gép 334 utas szállítására alkalmas, ami 54-gyel több, mint a korábbi forgalmat bonyolító Airbus A350-900-as. A gép teherszállító kapacitása 316 tonnára nőtt, ami 40 tonnával több mint az előző géptípuson.

A tajvani China Airlines szintén növelte kapacitását az ausztrál-ázsiai útvonalon. Számos járat naponta kétszer közlekedik  Tajpej és Ausztrália illetve Új-Zéland között, így lehetőség van közvetlen csatlakozásra Tajpejben az Európából – Bécs, Amszterdam, Frankfurt, London vagy épp Milánó felől – érkező utasoknak. Azok az utasok akik a hosszabb tajvani tranzit időtválasztják, ingyenes városnézésen vehetnek részt a légitársaság szervezésében. Augusztusban 251.100 tengerentúli turista érkezett az országba, 4.400-zal többen mint  az elmúlt évben. Több turista látogatott Új-Zélandra is  Ausztráliából és Tajvanról, míg a Kínából és Malajziából érkezők száma csökkent.

3,9 millió turista érkezett Új-Zélandra 2018. augusztusa és 2019. augusztusa között, ami  majdnem 100.000 fős növekedést jelent, tájékoztatott Sárdi Rezső,Új-Zéland tiszteletbeli konzulja.