Az ország legkülönlegesebb „állatos” hotele nyílt meg Nyíregyházán

Őstörténeti utazásra hív a hétfőn megnyílt Pangea HotelŐstörténeti utazásra hív a hétfőn megnyílt Pangea Hotel

Augusztus 6-án tárta ki a kapuit Magyarország első olyan szállodája, amely a dinoszauruszok korába repíti vissza vendégeit. A hotel parkjában egy hatalmas Tyrannosaurus rex őrzi a pihenni vágyók álmát.

A nyíregyházi Pangea Ökocentrum és Szálloda három szintjén összesen 38 szobával, konferenciatermekkel, reggelivel és kávézóval vár mindenkit. Az itt pihenők korlátlanul látogathatják a Nyíregyházi Állatparkot is.

A különleges hangulatú hotelben megszállók egy földtörténeti utazáson érezhetik magukat már abban a pillanatban, amikor a főbejáratot átlépik. A hotel minden szobáját más-más  állatról nevezték el, és a szobák belső dizájnján is visszaköszön a névválasztás.

A szálloda a Nyíregyházi Állatpark közvetlen szomszédságában található, így a vendégek nap mint nap zsiráfok, cápák, tigrisek és további 500 faj közelében ébredhetnek.

A Nyíregyházi Állatpark a Modern Városok Program keretében újul meg, ennek a mintegy 7 milliárd forintos projektnek a része volt a Pangea Ökocentrum és Szálloda megépítése több mint 1,6 milliárd forintból. Az állatpark és a Sóstógyógyfürdő fejlesztését célzó komplex beruházás első elemeként a  látogatóközpontot adták át 2018 márciusában.

Friss hír, hogy előkészítés alatt van egy csaknem 4 milliárd forint értékű, a jégkorszak világát bemutató interaktív látványosság is. Az Európában egyedülálló állatparki bemutató húszezer évet visszapörgetve mutatja majd be a mamutok, a kardfogú tigrisek és a gyapjas orrszarvúk világát. A figurákat úgynevezett animatronic technológiával elevenítenék meg a látogatók előtt, akik a mai sarkvidékek élővilágával is megismerkedhetnek. A különleges jegesmedve-bemutató mellett meg lehet majd nézni a rénszarvasokat és a pingvineket, megépül a hideg tengerek élővilágát bemutató akvárium és egy különleges látogatói vízi út, amelyen a vízen is körbejárható lesz az épület.