Az Országos Étterem Hét vendégei által legjobbnak ítélt 22 étteremben április 15. és 21. között ismét lehetőség lesz megkóstolni a közönségkedvenc menüsorokat fix menüárakon.
A Országos Étterem Hét során minden évben kiválasztják a legjobban teljesítő éttermeket, a legjobb konyhát és a legjobb kiszolgálást nyújtó vendéglátóhelyeket, amelyek három- vagy négyfogásos menüsorai az áprilisi ráadás héten ismét elérhetők lesznek – idézi fel a rendezvény szervezőinek közleménye. A top kategóriában 5.900 forinttól, a prémium kategóriában 7.900 forinttól, az exkluzív kategóriában pedig 9.900 forinttól lehet étkezni szervizdíjjal együtt.
A márciusban megtartott Országos Étterem Héten 190 vendéglátóhely várta különleges menüsorral a közönséget, akik szavazhattak is kedvenceikre. A toplista kialakításakor a DiningCity rendszerében leadott valós asztalfoglalások után érkezett, több mint 4000 szavazatot vették figyelembe a szervezők. A pontszámok súlyozását, összesítését követően a vendégek véleményét tükröző, független éttermi toplista alakult ki Budapesten:
- Costes Downtown étterem
- Gundel Étterem Kávéház
- Tapassio
- The Station
- Manna Lounge & Étterem
- Buda Gourmet Bistro
- Il Pastaio Ristorante
- Fermento pizzéria
- ONO Poke bowl & bar
A vidéki éttermek közül:
- a nyúli Szél Fiai Fogadó és Cellárium
- a Fadd-Domboriban üzemelő Donautica étterem-hotel
- a tihanyi Apátsági Rege Cukrászda lett a legkedveltebb.
A legjobb konyha különdíját az ARZ libanoni étterem, a Macesz Bistro, a BOATanic terrace & bar, a Promontor Kertvendéglő és a Maison Bistro kapta, a legjobb kiszolgálás különdíját pedig az Incognito Kitchen & Bar, a Vadrózsa étterem, a szigetmonostori Rosinante étterem, az Urbán Betyár étterem és a Dabas Deli Bistro személyzetének ítélte a közönség. Az exkluzív rendezvényre kizárólag online lehet asztalt foglalni hétfőtől a www.etteremhet.hu oldalon.