Bakancslistás hely született a vári Hilton tetején

Egyedi, megismételhetetlen és különleges – ezek mind jellemzik azokat a bakancslistás helyeket, amelyek csodájára a világ minden tájáról vándorolnak az utazók. A Danubius Hotels jóvoltából pedig alig egy esztendő alatt egy újabb bakancslistás hely született Budapesten: legmagasabban fekvő budapesti ötcsillagos szálloda tetejének ékessége, a White Raven Skybar & Lounge vált ikonukus turisztikai helyszínné.

Egy igazi bakancslistás helynek persze izgalmas története is van, amivel természetesen a White Raven Skybar & Lounge is büszkélkedhet. Nem csak azért, mert építéséhez a turizmus szempontjából legnehezebb időszakban, a Covid alatt kezdett hozzá a Danubius Hotels, hanem elsősorban azért, mert a Mátyás templom tornyaival egy magasságban nyílt lounge Magyarország történetének ikonikus turisztikai és történelmi környezetében született meg. Amely legendás királyunkhoz, Corvin Mátyáshoz kötődik, akinek címerállata a fekete holló (black raven) látványa köszönti a Mátyás templom tornairól a Hilton Budapest tetejére, a White Ravenbe érkezőket.

Ahonnan olyan egyedülálló panoráma tárul a vendégek elé a dunai hidak, a Parlament, a Bazilika és egész Pest látványával, ami már önmagában is felejthetetlen emléket ígér. Ezt az élménybombát fokozza a White Raven kozmopolita lounge hangulata a Kanyó András konyhafőnök által összeállított szofisztikált ételsorral és a legjobb italokkal, köztük a saját specialitásnak számító, izgalmasan megkomponált 7 főbűn koktélsorral.

A tematikus koncepcióba illeszkedve, az állandó kínálat mellett, szerda esténként folytatódnak az osztrigakóstoló események, melyek alkalmat adnak négy különleges francia kagyló és elegáns italpárjaik élvezetére.

Az osztrigaestek mellett zenei vonalon is francia életérzést álmodtak a szeptemberi kora őszi hangulatban a White Ravenbe. Micheller Myrtill szeptember 21 -én ad koncertet, amit a páratlan panorámájú bár Champagne és pezsgőválasztéka tesz teljessé. A vibe-ot hétköznap és vasárnaponként is, a Season 2 két rezidens dj-je, Andrew J és Schulz, hangolja könnyed szettjeivel.

Igaz, a White Raven idén már csak szeptember végéig tart nyitva, de főváros legújabb bakancslistás helye jövő nyárra ismét várja azokat, akik egy páratlan látvánnyal és élménnyel szeretnék gazdagabbá tenni kellemes emlékeik sorát.

Érsek M. Zoltán