Minivilág nemcsak kicsiknek

Forrás: kisber.hu

Miközben az országot, világot járva mindig csak az adott város, település, vagy épület egy-egy részletét látjuk egyszerre, a minivárosok által teremtett minivilágban felnőttként az a jó, hogy akár egyben is megszemlélhetjük azt, amit szeretnénk. A gyerekek pedig a maguk méretéhez igazított világban érezhetik igazán jól magukat. Ennek szellemében gyűjtöttünk most össze három kiváló ajánlatot.

Jakabszálláson a Magyarkert, a Kis-Magyarország Botanikus Kert egy egyedülálló terepasztal, amely Magyarország méretarányos domborzati és vízrajzi makettje. A 2011. óta látogatható kertben Magyarország 3200 települését egy-egy növény képviseli, 93 000 négyzetméteren, 1:1000 méretarányban. Nyugodtan állíthatjuk, hogy ez a legváltozatosabb gyűjteményes növénykert az országban.

Fotó: Magyarkert Facebook

Hazánk világörökségi faluja, Hollókő önmagában egy mesefalu. Az itt található Hollókő lego-falu egy 100 x 130 centiméteres dioráma, amit a Palóc Játszóház emeletén találunk meg, és ami egyformán örömet szerez a család minden tagjának. Az építőelem-darabokat ehhez a projekthez készítették, azokat nem lehet megvenni.

Fotó: kisber.hu

A Komárom-Esztergom megyei Kisbér makettparkjában Magyarország legszebb és legkülönlegesebb épített örökségeinek kicsinyített mását lehet megtekinteni. Egy helyen fedezhetjük fel a kecskeméti Cifra Palota, a Jáki templom, a pécsi dzsámi, a tatabányai Turul emlékmű, az Aggteleki cseppkőbarlang, a gödöllői Grassalkovich kastély szépségeit, és mellettük a kisbéri lovarda kicsinyített mását is.

Sz. K.