Bécsi Jégálom: óriási korcsolyapálya az osztrák fővárosban

Jégsétányokkal összekötött, kivilágított, összesen 8500 négyzetméter alapterületű korcsolyapályák a Városháza és a Burgtheater előtt – ez az idei Bécsi Jégálom.

Régi hagyomány Bécsben, hogy a Rathausplatz télen óriási jégpályává változik. Ezen a télen sincs ez másként, tavaly decemberben már huszonkettedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Wiener Eistraum, azaz a Bécsi Jégálom. Eddig 4500 négyzetméteres pályával várták a korcsolyázókat, ám most – egy rövid technikai szünetet követően -, majd kétszeresére bővítik a korcsolyázható területet. Január 24-től összesen 8500 négyzetméteres jégfelületen lehet majd csúszkálni.

A Bécsi Jégálom persze sokkal több mint egy egyszerű korcsolyapálya. Külön élményt ad ugyanis az, hogy a több kisebb-nagyobb pályát jégsétányok kötik össze, így a parkban kedvükre barangolhatnak a korizók.

Az élményt még emlékezetesebbé teszi a pálya-rendszer LED-világítása és persze az, hogy mindehhez a bécsi Városháza és a Burgtheater adja a hátteret. Az, akinek kedve tartja, hétköznap 17 és 22 óra között kipróbálhatja a curlinget is a kialakított pályák egyikén.

A belépőjegy felnőtteknek 7,5 euróba, gyerekeknek 5,5 euróba kerül, de vannak kedvezményes családi csomagok is, egy felnőtt két gyerekkel például 16, 5 euróért léphet a pályára. A Bécsi Jégálom január 24-től március 12-ig várja a korcsolyázás kedvelőit, a pályákon reggel 9-től este 22 óráig lehet majd csúszni.

Legyél az első hozzászóló "Bécsi Jégálom: óriási korcsolyapálya az osztrák fővárosban" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*