Bécsi karácsonyi vásár november közepétől

A 28 méter magas és 140 éves fa idén a dél-tiroli Oberolang településről érkezett Bécsbe. A héttonnás lucfenyő nyolc órát utazott rendőri kísérettel a fővárosig, és szikrázó napsütésben lett a bécsi városháza (Rathaus) előtti tér dísze – tudósított az MTI. A karácsonyfán csaknem ezer energiatakarékos LED égő világít.

November elején már a schönbrunni karácsonyi vásár fenyőfája is megérkezett Bécsbe. A 60 éves, 18 méter magas és 55 centiméter törzsátmérőjű lucfenyőt Felső-Ausztriából szállították a fővárosba. A karácsonyfa a schönbrunni vásár nyitónapján, november 22-én 16 órától pompázik majd ünnepi fényekben.

A Városháza tér karácsonyfáját minden évben más-más tartományból hozzák. A kiválasztott fának 25 és 30 méter között kell lennie, és az sem utolsó szempont, hogy olyan helyen nőjön, amely könnyen megközelíthető teherautóval. Mielőtt felállítják, Bécs város kertészei megnyesik és szimmetrikus formára vágják.

A bécsi adventi vásárra számos utazási iroda kínál utazást, élményvonattal is el lehet jutni Bécsbe, sokan pedig autóval ruccannak át Magyarországról az ilyenkor különösen hangulatos bécsi fővárosba.

(Fotók: Falus Tamás)

Legyél az első hozzászóló "Bécsi karácsonyi vásár november közepétől" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*