Szeptember 2. és 4. között a halászlé illatától lesz tele a szegedi rakpart. 20. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Tiszai Halfesztivált, ahol az ország legnagyobb üstjében készítik el az oly sokak által kedvelt halászlevet. A főzést hazai fellépők színesítik majd.
Péntek délután 15-kor, a fesztivál főszervezője Frank Sándor nyitja meg a programokat, majd az estét a paródiák királyai, az Irigy Hónalj Mirigy zárja. A halászléfőző verseny a szombati napon lesz megtartva, két helyszínen: a rakparton és a partfürdőn. A hagyományokhoz híven az óriás bográcsot a rakparton állították fel. A hozzávaló paprikát a szegedi boszorkány egyenesen az égből hozza, a makói hagyma pedig tutajon érkezik a Maroson. A szakácsok az ízlelőbimbók kényeztetése mellett a Halfőző érdemrend – Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács alapította – valamelyik fokozatának elnyerésére törekednek.
A fesztivál Szeged hagyományát, gasztronómiáját és kulturális szokásait hivatott megőrizni. Így amíg készülnek a halételek, magyar kézműves termékek választékai közül válogathatnak.
A hosszú hétvégét Szikora Róbert és az R-GO, valamint tűzijáték zárja.
Legyél az első hozzászóló "Beindult az őszi fesztiválszezon – Szegeden Szabadon" című cikkhez