Jubileumi budapesti látogatáson az ultramodern Airbus A350

Jubileumi látogatáson az ultramodern Airbus A350

Különleges módon ünnepelte meg a Lufthansa azt, hogy éppen 50 évvel ezelőtt indított el menetrend szerinti járatait Belgrádba, Budapestre, Bukarestbe és Zágrábba: a magyar fővárosba küldte látogatóba egyik Airbus A350-es gépét. A csúcstechnológiás gép vizitjével egy régi hagyományt is folytatott a német légitársaság.

Először landolt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a világ legújabb fejlesztésű, szélestörzsű repülőgépe, az Airbus A350-es. A Lufthansa ultramodern gépe abból az alkalomból látogatott a magyar fővárosba, hogy a német légitársaság 50 évvel ezelőtt indított menetrend szerinti járatokat a közép-kelet európai régió négy városába, Belgrádba, Budapestre, Bukarestbe és Zágrábba – írta közleményében a Budapest Airport. A Lufthansa egyébként a jubileum megünneplésével egy közel négy évtizedes hagyományt is folytatott: ahogyan a Boeing 737-est, a 747-es Jumbot és a világ legnagyobb utasszállítóját, az Airbus A380-ast, úgy az Airbus A350-est is a német légitársaság hozta el először Magyarországra.

Jubileumi budapesti látogatáson az ultramodern Airbus A350

Az Airbus A350-ese a világ legmodernebb hosszú távú utakat teljesíteni képes repülőgépe, amely elődjéhez, az A330-ashoz képest 20 százalékkal gazdaságosabban üzemeltethető – 100 utaskilométerre vetítve csak 2,9 liter kerozint fogyaszt -, ugyanennyivel kevesebb károsanyagot bocsát ki és 50 százalékkal halkabb. A gépet jelentős részben karbonszálas kompozit anyagból készítették, és teljesen új fejlesztésű hajtóműveket kapott a Rolls Royce-tól.

„A fél évszázaddal ezelőtt először Budapestre érkező Lufthansa-járattal a professzionalizmuson, a megbízhatóságon és az elkötelezettségen alapuló sikertörténet vette kezdetét Magyarországon. Precíz és innovatív szemléletével, folyamatos minőségfejlesztésével a Lufthansa 50 év alatt Magyarország egyik legkedveltebb és legnagyobb légitársaságává vált.” – mondta Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter a jubileum kapcsán.

Jubileumi budapesti látogatáson az ultramodern Airbus A350

„A közép-kelet európai régió kiemelt fontosságú a Lufthansa Csoport számára, ahol jelentős utasforgalmat bonyolítanak a csoport légitársaságai: 2016-ban közel 3,7 millió utas választotta az Austrian, a Brussels, a SWISS és a Lufthansa járatait a négy országban. Ebben az évben a csoport 7 százalékkal több, összesen hetente mintegy 550 járatot üzemeltet Horvátország, Magyarország, Románia és Szerbia összesen 16 városába” – mondta Peter Pullem, a Lufthansa Csoport Kelet-, Közép- és Dél-Európáért felelős vezetője.

„A Budapest Airport nagy örömmel ünnepel együtt a Lufthansával a járatindítás 50. évfordulóján Budapesten.” – mondta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. Hozzátette: „A Skytrax rangsorában immár negyedik éve a régió legjobb repülőterének számító Budapest Airport egyike azon kevés repülőtérnek, amely a Lufthansa flottájának szinte minden repülőgépmodelljét képes fogadni, és egyben a Lufthansa Technik kelet-közép-európai bázisának is otthont ad.”

Jubileumi budapesti látogatáson az ultramodern Airbus A350

A német légitársaság még 2013-ban döntött 59 ultramodern repülőgép megrendeléséről, ami listaáron összesen 14 milliárd euró befektetést jelent. Ez minden idők legnagyobb egyösszegű magánberuházása volt a német ipar történetében. A döntés értelmében 34 darab Boeing 777-9X és 25 darab Airbus A350-900 személyszállítóval bővül a Lufthansa Csoport széles törzsű flottája. Az új Airbus A350-es flotta első tagját még februárban vette át a Lufthansa, azóta már az ötödik gép kezdi meg szolgálatát.

A gépek Münchenben állomásoznak, Bostonon, Delhin és Mumbaion kívül szeptember 12-től már Hongkongba is repülnek. A Lufthansa A350-900-asának fedélzetén 293 fő utazhat: 48 az üzleti, 21 a prémium turista, és a 224 a turista osztályon. Az A350-900 a világ legmodernebb és legkörnyezetkímélőbb nagy hatótávolságú repülőgépe.

Jubileumi budapesti látogatáson az ultramodern Airbus A350

„Idén a Lufthansa kapta a Skytrax tekintélyes londoni légiközlekedési tanácsadó cégtől a Legjobb Európai Légitársaságnak járó nemzetközi díjat. A magyar utasok között is közkedvelt a Lufthansa, mi vagyunk az egyetlen légitársaság, amely három magyarországi repülőtérre is közlekedtet járatokat és az elmúlt 17 évben 11 milliónál is több utast üdvözöltünk járataink fedélzetén. A Lufthansa Csoport magyarországi járatain ráadásul közel 12%-kal többen utaztak 2017 első féléve során, mint az előző év hasonló időszakában” – mondta Antal Gábor, a Lufthansa Csoport légitársaságainak magyarországi vezetője az ünnepségen.

A világszerte mintegy 130 000 főt foglalkoztató Lufthansa Csoport tavaly közel 110 millió utast szállított, heti 11738 járata segítségével pedig a világ 103 országának 308 célállomására lehet eljutni. A Lufthansa Csoport flottája 617 repülőgépből áll, 2025-ig pedig 205 új repülőgépet érkezik a vállalathoz.

Legyél az első hozzászóló "Jubileumi budapesti látogatáson az ultramodern Airbus A350" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*