Budapestről rajtolt el a Mauritius roadshow

Két év után ismét ellátogatott Budapestre a Mauritiusi Turisztikai Hivatal és kilenc mauritiusi partner. A workshop-pal egybekötött prezentációra a Corvinus Kempinski Hotelben került sor az AVIAREPS szervezésében.

Nagy érdeklődés mutatkozott a magyar utazási irodák részéről az Indiai óceánon található sziget iránt. Egyre több turista fedezi fel ezt a kellemes klímájú országot, melynek lakossága csupán 1,2 millió. Mivel Mauritius a déli féltekén fekszik, a nyári szezon novembertől áprilisig tart. A téli hónapokban – júniustól augusztusig – a hőmérséklet 20 fok körül van, ezért egész évben ideális pihenőhely.

A Mauritiusi Turisztikai Hivatal Kelet-Európával foglalkozó munkatársa, Joan Lamy szerint a sziget legvonzóbb tulajdonsága, hogy minden fajta nyaralási formára alkalmas és biztonságos. Sokan nászútra utaznak ide, de családok, aktív kikapcsolódást keresők, kulturális és gasztro utazást kedvelők is egyre gyakrabban választják úti célnak a paradicsomi szigetet. Számtalan sportolási lehetőség van a szigeten, a vízi sportok mellett például túrázás, lovaglás, golf is színesítik a kínálatot. Ma már több repülőtársasággal is eljuthatunk Mauritiusra, így például az Air Mauritius, az Emirates, a Condor és az Alitália légitársaságok ajánlatait is érdemes megnézni a hazai utazási irodáknál.