Téged vár Mauritius!

Mauritus - a smaragdzöld ParadicsomMauritus - a smaragdzöld Paradicsom

Roadshow keretében – Varsó és Prága után – Budapesten is bemutatkozott az Indiai-óceán gyöngyszeme, Mauritius. A Mauritiusi Turisztikai Hivatal képviselete és 10 partnere kelet-európai körút keretén belül népszerűsítette csodaszép országát a Marriott Hotelben, ahol a sajtó és az utazási irodák meghívottjai is részt vettek.

Paradis Hotel and Golf Club

Az Indiai-óceánon található szigetet egyre több turista fedezi fel a térségből. A sziget lakosainak száma 1,2 millió. A nyári szezon novembertől áprilisig tart, míg a téli májustól októberig. A hőmérséklet mindig 15 fok felett van, így egész évben kellemes időjárás fogadja a turistákat.

Az országban 117 hotel található, melyek több mint 40%-a ötcsillagos, 32,5 %-a négycsillagos minősítésű. A magyar turisták száma 2015/2016-os évben 61%-kal nőtt, tavaly 2432-en keresték fel a szigetet. A lengyelek és a csehek meglehetősen többen látogattak el a szigetre. A térséget a legtöbben Németországból, Franciaországból és az Egyesült Királyságból látogatják.

Balra: Ashwin Cahoolessur

Képünkön balra Ashwin Cahoolessur, a Mauritiusi Turisztikai Hivatal kelet-európai vezetője, jobbra Tóth Attila, az AVIAREPS Magyarország Kft. igazgatója

A Mauritiusi Turisztikai Hivatal kelet-európai vezetője, Ashwin Cahoolessur szerint, a sziget legvonzóbb tulajdonsága, hogy biztonságos, és minden nyaralási igényt kielégít a tengerparti nyaraláson kívül, tökéletes választás például esküvőre, nászútra, MICE utazásra vagy akár aktív pihenésre. Az igényes vízi sportokon kívül a golfozás szerelmesei sem csalódnak a szigetben.

wedding

Az ország több turisztikai díjjal is büszkélkedhet az elmúlt időszakban, többek között 2016-ban elnyerte az ITB Berlin „Legcsodálatosabb hotelekkel rendelkező sziget az Indiai-óceánon” díjat.

pool_overview_main_pool_web

A  mauritiusi gasztronómiában is mindenki megtalálhatja a kedvencét. Választhatunk például a kókuszos csirke, az édesburgonya saláta, a vörös tonhal borskéregben, a pikáns lencsesaláta vagy éppen joghurtos aloelé közül.

Legyél az első hozzászóló "Téged vár Mauritius!" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*