Még vonzóbbá teszik a szentkúti kegyhelyet

Családi apartmanok, napelempark és játszóterek építését kezdik meg a mátraverebély-szentkúti római katolikus nemzeti kegyhelyen; a munkák ideje alatt a kegyhely zavartalanul működik – közölte Orosz Lóránt kegyhelyigazgató.

Orosz Lóránt ismertetése szerint még a búcsúszezon kezdete előtt megkezdődik a fejlesztés. Hozzátette: lezárult a közbeszerzési pályázat, és megállapodtak a kivitelező céggel, amely 2023 végéig építi meg a pályázatban szereplő létesítményeket, így a katolikus nemzeti kegyhely családbarát vállásturisztikai helyszínné válik.

A Nógrád megyei búcsújáró helyen a Magyar Turisztikai Ügynökségtől kapott 3,4 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásból épülnek családi apartmanok, kemping, játszótér, sportpálya, napelempark, parkolók és utak, illetve a Kálvária-kápolna felújítása valósul meg.

A cél a szezonalitás csökkentése, a májustól októberig tartó búcsúszezon meghosszabbítása, valamint a családos, fiatal és határon túli zarándokok és turisták megszólítása – fogalmazott a kegyhelyigazgató. Orosz Lóránt hangsúlyozta: különösen ügyelnek majd, hogy a kegyhely működését semmiben ne befolyásolja az építkezés. A zarándokokat továbbra is várják a szentmiséken, a búcsúkon, az étteremben és a szálláshelyeken. (MTI)