2014. február 23-tól 25-ig három szakma (szakács, felszolgáló, cukrász) háziversenyeken legjobban szerepelt végzős szakmunkástanulói a Danubius nagy hagyományokkal rendelkező tanulóversenyén mérték össze tudásukat. A több évtizedes hagyományokkal rendelkező és magas presztízsű vállalati tanulóversenyt az elmúlt évek gyakorlatát követve idén is újszerű elemmel színesítették. Ezúttal a nemzetközi gasztronómiai versenyek rendszereit követve nem egy előre meghatározott versenymenü elkészítése volt a feladat a szakács- és cukrásztanulók számára, hanem egy előzetesen meghatározott, úgynevezett árukosár alapján minden tanuló – tanulófelelőse és a helyi konyhafőnök szakmai támogatása mellett – a maga által összeállított ételsort készítette el. A fiatalok így a szakmai fogások mellett megmutathatták kreativitásukat is.
A versenyzők az elméleti verseny keretében napjaink vendégigényeire és a Danubius-gasztronómia üzemeltetési szempontjaira alapozott, a korszerű vendéglátás követelményeinek megfelelő feladatokat oldottak meg, emellett számot adtak a szakmunkás-vizsga elméleti anyagának ismeretéből is, ezzel segítve felkészülésüket a közelgő vizsgákra.
Hogy még életszerűbbek legyenek a körülmények, a vállalat legkiválóbb szakemberei és a szaktanárok mellett „civil” vendégek – többek közt a szakmai sajtó jeles képviselői – is részt vettek a tanulók teljesítményének értékelésében.
A szakma iránti nyitottság és az objektív nézőpont megőrzését szolgálja a külső szakértők felkérése – idei évben Jakabbfy László séf (többek közt a Gundel és az Alabárdos Étterem egykori séfje) és Bergmann Ernő cukrász (a balatonfüredi Bergmann cukrászdák tulajdonosa) támogatták a szakmai zsűri tevékenységét.
Az ünnepélyes díjátadóra szintén a Best Western Hungaria szállodában került sor, melynek során Tóbiás János vezérigazgató-helyettes adta át a díjakat. A szakácsok között Soproni Zsuzsanna végzett az élen (BW Hungaria), a cukrászok között pedig Maurnyi Andrea (BW Hungaria).
Legyél az első hozzászóló "Danubius Tanulóverseny 2014" című cikkhez