Debreceni advent

A Kossuth téren és a Piac utcán idén már november 24-én megnyitott a Debreceni Adventi Vásár, amely szerethető közösségi térben, egyedi kézműves termékekkel, ellenállhatatlan finomságokkal, lélekmelegítő forralt italokkal várja a karácsonyra készülőket.

Az utcákon karácsonyi díszek, míg a Déri Múzeumban a Munkácsy-trilógia fényjáték emlékeztet arra, hogy közeleg a karácsony.

Debrecenben debütált először a világon a legnagyobb mobil 360 fokos körpanorámás zárt gondolás óriáskerék. 45 méter magasból, a DEBRECEN EYE magasából láthatják a belvárost az óriáskerékre ülők, a kisgyermekek ismét körözhetnek a Vili-vonattal, és szüleikkel együtt átmelegedhetnek a vásár kínálta forró italokkal.

A gyerekek legnagyobb örömére még Joulupukki, a Lappföldi Mikulás is meglátogatta őket december 5-én.

Az Advent beköszöntött a régi városházára is, ahol angyalliget várja az idelátogatókat. Természetesen az idén is fényképezkedhetnek a városházán felállított mézeskalácsszív előtt.

A Kölcsey Központban önfeledt zenélésről gondoskodott a 35 fős Tenessee Állami Gospel kórus.

Az ünnepre hangolódásunkat csak fokozhatjuk gasztronómiai különlegességekkel. Debrecen legjobb éttermében különleges menüvel kedveskednek a vendéglátók. Érdemes megkóstolni a liba terrinet, a különleges francia halászlevet, főételként a szarvas gerincet csicsókával és vadgombával, desszertnek pedig a zserbót.

Akinek ez nem lenne elég, csipegethet a vásárban kapható krumpli lángosból, langallóból vagy kürtöskalácsból, amit stílusosan forralt borral lehet lekísérni.

Az utcán eltöltött séta után jól eshet testünknek egy kis feltöltődés, aminek nagyszerű helyszíne lehet a Nagyerdőben lévő Aquaticum Spa fürdőkomplexuma.

Az ünnepek előtti testi-lelki feltöltődéshez a részletes programot a www.fonixinfo.hu és a www.debrecen.hu oldalakon megtalálja.