Szorosabbra fűzte turisztikai kapcsolatait Nyíregyháza és Gorlice

A múlt hét második felében Dr. Kovács Ferenc polgármester vezetésével nyíregyházi delegáció látogatott a lengyelországi Gorlicébe.

A két város közötti kapcsolat már több évtizedes múltra tekint vissza, mely kezdetben a sportprogramokra épült, később a hangsúly áttevődött a diákok csereüdültetésére. A gorlicei városlakók megkedvelték Nyíregyházát; az évek során több ezer diák és felnőtt járt a megyeszékhelyen.

Nyáron Rafał Kukla, Gorlice város polgármestere látogatást tett Nyíregyházára, ahol találkozott Dr. Kovács Ferenccel és tárgyalásokat folytatatott a további együttműködés lehetőségeiről.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a lengyelországi Gorlicében.

Ennek folytatásaként utaztak ki múlt héten szakemberek a lengyel városba, ahol a turizmus helyi képviselőivel találkoztak. A potenciális partnerek közül kiemelkedik a Kris Tour Utazási Iroda, akinek komoly kapcsolata van már magyar városokkal. A cél az, hogy a jövőben Nyíregyházát is beemelje ajánlatai közé, amelyre minden esély megvan, mivel Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. vezetője, és Dr. Róna Iván turisztikai szaktanácsadó által ismertetett prezentációk felkeltették a hallgatóság érdeklődését.

Konkrét megállapodások is létrejöttek a gorlicei út során, méghozzá kulturális, illetve turisztikai marketing területen. 2019-ben Nyíregyháza város turisztikai attrakciói megjelenési lehetőségeket kapnak a helyi televízióban, nyomtatott sajtóban és online felületeteken, valamint a kulturális élet szereplőit is szeretnék meghívni fellépésekre Gorlicébe.

A következő év januárjában Jászai Menyhért alpolgármester vezetésével egy helyi vállalkozókból álló delegáció utazik a lengyel partnervárosba, ahol további egyeztetések zajlanak majd a gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzéséről.