Demjénben már barlangfürdőzés is vár ránk

„Egy elvarázsolt, földalatti vízi világ tárul a szemünk elé, ahol a fürdőzés élményét a fények, színek játéka teszi különlegessé. A kitörő vulkánt jelképező óriási őserdei katlan és a benne lévő csúszdatornyok még tovább fokozzák az élményt, több mint ezerötszáz négyzetméternyi vízfelülettel – egy óriás barlangrendszerben, mely a pihenést, a kikapcsolódást és a gyógyulást szolgálja” – így jellemzi tömören a 2015. január végén, a Heves megyei Demjénben átadott impozáns beruházást Tóth Péter, a Demjén Termál Fürdő Kft. ügyvezető igazgatója.

A barlangfürdő teljes hossza 760 méter, ezekhez csatlakozik a hegybe süllyesztett, 24 méter átmérőjű és 25 méter mély csúszdatorony, a 133 méter hosszú sodrópatak, só barlang, tíz kezelő szoba, gyermekmedencék, valamint egy medence a mozgássérülteknek. Van vízi bár, magyaros étterem és török kávéház is. A barlangban a pihenés örömét, a gyógyulás esélyét is kínálják: vannak olyan elkülönített részek, melyek kizárják az élményforgatag zaját. A barlang tetején lesz a kiinduló pontja annak a több pályás fotocellás, 550 méter hosszú óriáscsúszdának, mely 25 méter mélyen érkezik a föld alatt lévő medencékhez. A gyógyfürdőben – csakúgy, mint a Cascade Hotel wellness-részlegében és Barlangfürdőben is – saját kútból, mindennap frissen töltött gyógyvizes medencékkel is várják majd a látogatókat.Demjén határában, a Termál-völgyben 690 méter mélyről tör fel az ország legújabban feltárt, 68 Celsius-fokos gyógyvize, melyre alapozva 2007-ben készült el csaknem tízhektáros területen a Demjéni Gyógyfürdő és Aquapark, hét medencével. Ezt követte egy szálló, majd a barlangfürdő megépítése. E beruházásokat hitelből és önerőből, illetve az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott támogatásból valósíthatta meg a Demjén Termál Fürdő Kft. A 2012 decemberében átadott hotel megépítésére több mint 267 millió forint, a barlangfürdő megvalósítására pedig 500 millió forint vissza nem térítendő forrást nyert. Összesen 1,4 milliárd forintból négycsillagos gyógy- és wellness hotel épült (Cascade Hotel**** Resort & Spa), több mint másfélmilliárd forintból pedig barlangfürdő létesült a Heves megyei településen. Így három éven belül csaknem 3 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg Demjénben, a Gyógyvizek Völgyében. Ezzel a Demjéni Gyógy- és Termálfürdő az Észak-Magyarországi régió legdinamikusabban fejlődő fürdőjévé vált.

A tulajdonosok azt remélik, hogy 2015-től legalább százezerrel nő a látogatók száma, amely 2017-re – terveik szerint – eléri a 320 ezret. A fejlesztés eredményeként évente 300 millió forint többletbevétel is befolyhat.

A Demjén Termál Völgy egész év nyitva, és várja a térségbe látogató hazai és külföldi vendégeket.

Legyél az első hozzászóló "Demjénben már barlangfürdőzés is vár ránk" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*