Egyre jobban kizöldül a kék-fehér BMW

A bajor autógyár a világ egyik legsikeresebb terepjárójánál is beveti a Plug-in hibrid hajtáslánc-technológiát: íme a BMW X3 xDrive30e.
 
Az új BMW X3 xDrive30e a bajor prémiumgyártó Sports Activity Vehicle (SAV) modellcsaládjának harmadik olyan tagja, amely plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával és intelligens összkerékhajtással, kimagasló sokoldalúság mentén kínál páratlanul alacsony üzemanyag-fogyasztással és károsanyag-kibocsátással kecsegtető, zéró emissziójú mobilitást. A négyhengeres benzinmotor és a plug-in hibrid hajtáslánc-technológia elektromos motorja együtt 292 lóerő maximális rendszerteljesítményre képes, miközben a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás és a jövőbe mutató BMW eDrive hajtáslánc-technológia egyedülálló kombinációja a 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztást 2,1 – 2,4 literre csökkenti. A legkorszerűbb akkumulátorcella-technológiával dolgozó, nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátor egyetlen feltöltéssel 51 – 55 kilométer* tisztán elektromos meghajtást garantál.

Az új BMW X3 xDrive30e sorozatgyártásban kínált első példányai 2019 decemberében gurulnak le a bajor prémiumgyártó egyesült államokbeli, Spartanburgban működő üzemének gyártósorairól, ahol az új BMW X3 belsőégésű erőforrással szerelt modellváltozatai is készülnek. Az újdonság piaci premierje 2020 tavaszán veszi kezdetét.