Egyre nagyobb az élet a téli Balatonnál: Füredre tart a GasztroPiknik

A Balatoni KÖR GasztroPiknik sorozatának soron következő állomása február 29-én Balatonfüreden lesz. Az esemény népszerűségét jelzi, hogy 18 Balaton környéki étterem fog kitelepülni aznap az Aura Hotel mellett felállított rendezvénysátorba!

A Balatoni KÖR GasztroPiknik sorozatának soron következő állomása február 29-én Balatonfüreden lesz, az Aura Hotel melletti parkolóban. A hét alkalomból álló sorozat sorában ez már az ötödik állomás, Sümeg, Badacsony, Balatonlelle és Zamárdi után. Zamárdiban minden látogatói rekordot megdöntött az esemény, a sátor nyitásától egészen a 8 órás zárásig telt ház volt, a vendéglátók alig tudták kiszolgálni a hosszú sorokban kígyózó vendégeket.

Balatonfüreden a kiállítók számában várható rekord: 18 étterem, 13 borászat, 1 pálinka főző, 1 cukrászda és 1 kávézó várja a vendégeket. “Érezhető, hogy a klasszikus főszezonon kívüli rendezvények, így a GasztroPiknik sorozat is egyre népszerűbb. A helyi közönségen kívül a nyaraló tulajdonosok is egyre nagyobb számban használják ingatlanjaikat az őszi-téli-tavaszi időszakban, de a foglalások számából is az látszik, hogy az ide látogató turisták is egyre inkább éves desztinációként tekintenek a Balatonra.” – mondta el Varga László, az esemény egyik főszervezője, a Balatoni KÖR tagja.

A délután folyamán megrendezésre kerül az I. Balatoni Jótékonysági Bor Aukció, ahol a Balatoni KÖR borászai által felajánlott borokra, bor különlegességekre lehet licitálni. A bevételt a szervezők a Veszprémi Kórház gyermek osztályának ajánlják fel. A rendezvényen – a kiváló borok és finomabbnál finomabb ételek mellett – a hangulatról kitűnő zenészek gondoskodnak, mások mellett a Mini Dixiland Band, Heincz Gábor Biga, Bluesberry Band és Dj Rob Lucas.