Izgalmas lesz az idegenvezetők idei világnapja – mutatjuk a programokat

Egy világ körüli út Budapesten, betekintés a Zeneakadémia kulisszái mögé; kirándulás a budai hegyekbe, illetve aquincumi séta – ezekkel a tematikus, saját programokkal készül a Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIE) az Idegenvezetők Világnapja alkalmából.

A világkörüli előadást Cobino István tartja olasz nyelven, az Olasz Kultúrintézetben. A mintegy másfél órás aquincumi sétát Stumpf Éda; a zenés túrát Pancsik Károly; a sportos kirándulást pedig Palotás István vezeti.

„Az Idegenvezetők Világnapja egy olyan turisztikai esemény, amely lehetőséget nyújt számunkra, hogy felhívjuk a figyelmet az idegenvezetők értékteremtő munkájára. Minden évben igyekszünk térítésmentes, izgalmas programokkal készülni, minden érdeklődő számára feltöltődést, élményt nyújtani a szakmailag nagyon felkészült kollégák segítségével.”- mondta Deák Judit, a Magyar Idegenvezetők Egyesületének elnöke.

Programok és időpontok:

  • Aquincumi séta – 2020. február 22 és 23, délelőtt 11,00 órától
  • Egy világ körüli út Budapesten – 2020. február 21, délután 17,00 órától (Olasz Kultúrintézet 1088 Budapest, Bródy Sándor utca 8)
  • Séta a budai hegyekbe – 2020. február 21, reggel 10,00 órától
  • Zeneakadémia épületbejárás – 2020. február 22, reggel 10,00 órától

Még több információ, regisztráció a programokra itt.

A Magyar Idegenvezetők Egyesülete (MIE) 2016-ban alakult 14 alapító taggal, jelenleg több mint 200 regisztrált tagja van. Egyik legfontosabb küldetésének a jogosulatlan idegenvezetés elleni harcot tekinti. A jelenlegi szankciók – a mintegy 30 ezer forintos egyszeri büntetés ugyanis nem elrettentő szemben a több ezer eurót is meghaladható uniós bírságokkal. Éppen ezért az egyesület legújabb partner-intézményével, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarával közösen ajánlásokat tesz a jogszabály-módosításokra, illetve törvénytervezetekre, amelyek megteremthetik az idegenvezetők számára az igényes és színvonalas munkavégzés várva-várt feltételeit.