Éjszakázás a magasban meg a porond mellett, túra a barlang felett – hétvégi programajánló

Forrás: BKV.hu

Ezen a hétvégén rendezik meg a libegők éjszakáját és a cirkuszok éjszakáját, de azért nappal is akadnak érdekes programlehetőségek, például kirándulás a Baradla-barlangnál.

Jön a libegők éjszakája

Szombaton rendezik meg a Libegők éjszakáját; az országos rendezvényhez az idén hat helyszín csatlakozott, köztük Budapesten a Zugligeti Libegő. A július 15-én nyolcadik alkalommal megvalósuló eseményen az idén hat helyen lehet késő estig libegőzni – olvasható az esemény Facebook-oldalán. A helyszínek között van a Zugligeti Libegő mellett a mátraszentistváni Sípark, a lilafüredi Libegőpark, a sástói Oxygen Adrenalin Park, az eplényi Síaréna Vibe Park és a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandpark, amelyek szombaton késő estig nyitva lesznek.

Forrás: BKV.hu

A BKV Zrt. hétfőn az MTI-vel azt közölte, hogy a Zugligeti Libegő drótkötélpályája 1040 méter hosszú, a két állomása között pedig 262 méter a szintkülönbség. Hegymenetben a főváros legmagasabb pontjának közelébe, a János-hegyre lehet feljutni, völgymenetben pedig Budapestre kínál egyedi kilátást. A felvonó egész évben működik, de éjszaka csak a Libegők éjszakáján, július 15-én 19 óra és július 16-án 1 óra között.

Mint írják, az eseményre a 4000 forintos retúrjegyek elővételben megvásárolhatók a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeumban. Az elővételben el nem adott jegyek a rendezvény napján a Deák téri Múzeumban 16 óráig, a helyszínen, a Zugligeti Libegőnél 17 óra 30 perctől kaphatók. A jegyeket csak készpénzért lehet megvásárolni, az utazás 3 éves kor alatt ingyenes – emelik ki a közleményben.

A Libegők éjszakáján a Zugligeti Libegő a 291-es buszon kívül az R158-as retró járattal is megközelíthető, amely a Széll Kálmán tér és Zugliget között közvetlenül, megállás nélkül szállítja az érdeklődőket a rendezvény ideje alatt – áll a közleményben.

Itt a cirkuszok éjszakája!

Forrás: richterfloriancirkusz.hu

Hétvégén Balatonlellén gálaműsorral a Magyar Nemzeti Cirkusz, Zamárdiban világrekor kísérlettel és kardnyelővel a Richter Flórián Cirkusz, Budapesten pedig a Fővárosi Nagycirkusz a sztyeppék világának megidézésével készül a cirkuszok éjszakájára.

Balatonlellén a idei gálaműsor kibővített előadásával várja a közönséget az idei cirkuszok éjszakájára a Magyar Nemzeti Cirkusz július 14-én és 15-én. A kétnapos esemény zenés cirkuszi parádéval indul a lellei Cirkusz térről pénteken délelőtt, majd a 7-es főúton át egészen a Napfény Strandig rendőrségi és zenekari kísérettel vonulnak az artisták, akik a Balaton partján tartanak rövid ízelítőt a cirkuszi műsorukból – közölték a szervezők az MTI-vel.

A cirkuszok éjszakájára Szenzáció fehérben című kibővített műsorral készülnek, amelyben az artistaművészek talpig fehérben lépnek porondra, és a nézőket is arra biztatják, hogy fehér ruhában érkezzenek. Az esti előadások előtt porondlátogatást és felvezető programokat tartanak, az extra kibővített műsort követően pedig lehetőség lesz az artistaművészekkel és a fellépőkkel személyesen is találkozni. Ezen az estén visszatér a porondra a szolnoki előadáson balesetet szenvedett brazil motoros, Alice is.

Zamárdiban szombaton világrekord kísérlettel és kardnyelővel várja a közönséget a Richter Flórián Cirkusz. A család legfiatalabb tagja, a 17 éves Richter Angelina egy világrekord felállítására készül a Magyar Posta elnevezésű lovasakrobata műsorszámával, de látható lesz többek közt a Duo Triberti, a világ egyik leggyorsabb görkorcsolyás művészpárja Olaszországból, Lucky Hell kardnyelő, aki először lép fel Magyarországon, valamint Pintér Tibor és a Nemzeti Lovas színház társulata is.

A Fővárosi Nagycirkusz A sztyeppe illata című előadásával készül a cirkuszok éjszakájára szombaton; a műsorban türkmén, üzbég, mongol, magyar és ukrán artistaművészek elevenítik fel kulturális gyökereiket a cirkuszművészet segítségével.

Barangolás a Baradla-barlang tetején

„Miközben mészkőhegységek belsejében barlangok alakulnak ki, a felszínen nem változik semmi? Hova tűnt az Aggteleki-tó? Miért pont Aggteleken szántottak ördögök? Hazánkban Aggtelek környékén tanulmányozhatóak legjobban a karsztjelenségek.” – így invitál szombati túrára az Aggteleki Nemzeti Park.

  • Helyszín: Aggtelek, Baradla-tető
  • Találkozó: Aggtelek, Baradla-barlang fogadótérsége, jegypénztár előtt.
  • Hossza, időtartama: 3 km, 1,5-2 óra.
A túra előzetes bejelentkezéssel (legkésőbb július 14.) indul. Min. 5 egész jegy megváltása esetén indítunk túrát. A részt vevők maximális létszáma 30 fő. Részvételi díj: 1500 Ft/fő – teljes árú, 1000 Ft/fő – kedvezményes Információ: Információs Iroda – Aggtelek, tel: +36 48 503 000, informacio@anpi.hu, www.anp.hu