Elindult a Wizz Air debreceni járata

 A Wizz Air debreceni járatindításának köszönhetően Kelet-Magyarország lakosai könnyen és megfizethető áron juthatnak el Londonba, Európa legfontosabb pénzügyi és turisztikai központjába. Ezen felül az útvonal várhatóan turistákat vonz majd Magyarország második legnagyobb városába, amely gyönyörű történelmi belvárosáról, termálfürdőjéről és a népszerű Virágkarneváljáról ismert. A Wizz Air tervei szerint a három debreceni útvonalon összesen körülbelül százezren utaznak majd az első évben, a járatok pedig száz munkahelyet teremtenek a városban.

“Nagy örömünkre szolgál, hogy a debreceni régió fejlődésének e fontos mérföldkövét ünnepelhetjük. Több mint 240 útvonalból álló hálózatunkban már számos sikertörténetnek voltunk tanúi. Most, hogy kedvező áraink Debrecenben is elérhetők, elősegítjük majd a turizmus fejlődését és növeljük a munkahelyek számát, amire nagy szükség van. Ez a befektetés csak a legfrissebb példája  anyaországunk, Magyarország iránti elkötelezettségünknek” – hangoztatta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

Az első Londonból érkező járat fogadása
Az első Londonból érkező járat fogadása

A Wizz Air, Közép-Kelet Európa diszkont légitársasága 38 darab A320 darab Airbusból álló flottát
üzemeltet 15 állomásról, több mint 240 útvonalon, 70 desztinációval, 27 országba. A Wizz Airnél
1500 repülési szakember biztosítja a magas színvonalú szolgáltatást és a nagyon alacsony árakat,
aminek köszönhetően 2012-ben több mint 12 millió utas választotta a légitársaságot.

„Debrecen és térségének gazdasági fejlődését, a város egészségturizmusának fellendülését, új munkahelyek teremtését, valamint az ország keleti része turizmusának élénkülését várjuk a London-Luton – Debrecen menetrend szerinti járattól. A járatindítás gazdasági és idegenforgalmi hatásainak kiaknázására Debrecen turisztikai célú együttműködést kezdeményezett a környező megyék  nagyvárosaival: Miskolc, Nyíregyháza, Eger, Tokaj borvidék, Hajdúszoboszló, Hajdúböszörmény és Balmazújváros bevonásával. A Turisztikai Régió a legfontosabb szakmai rendezvényen mutatkozik be, 2012. november elején a World Travel Market kiállításon” – fogalmazott Kósa Lajos, Debrecen
polgármestere.

Az első londoni járat felszállása
Az első londoni járat felszállása

„Nagy kihívás volt a repülőtér dolgozóinak a menetrend szerinti légi forgalom elindulása, hiszen csak néhány hónapja vettük át a debreceni repülőtér üzemeltetését. Az elmúlt fél évben jelentős átalakuláson ment át légikikötő: a személyi és az eszközállomány fejlesztésével készültünk további járatok fogadására. Nagyon hálásak vagyunk a debreceni önkormányzat és a szakmai szervezetek segítségéért, amit e fontos nap megszervezésben nyújtottak” – mondta Herdon István, a repülőtér üzemeltetési jogával rendelkező Xanga cégcsoport igazgatója.

Legyél az első hozzászóló "Elindult a Wizz Air debreceni járata" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*