Elindultak Splitbe az idei első Adria InterCityk

Fotó: MÁV

Elstartolt Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Az első közel teltházzal közlekedett, de augusztus második feléig szinte mindegyik Adria InterCitynek magas a kihasználtsága.

A fekvőhelyes kocsik esetében 85-90, a hálókocsiknál 70 százalék körüli a foglaltság a jelenlegi adatok alapján. Az elővételi jegyértékesítés tavaszi indulása óta a MÁV-START legnépszerűbb nemzetközi nyaralójáratára már 8300 jegy elfogyott, amely a tavalyi összes jegyeladás, azaz a közel 14 ezer jegy több mint felét teszi ki. Azoknak, akik a szeptember 30-ig közlekedő járattal jutnának el a horvát tengerpartra, leginkább az augusztus 20. utáni indulási napokat érdemes megcélozniuk, ezen időszakra még akár kedvezményes jegyeket is találnak.

A 2022-ben a Lonley Planet Európa 10 legszebb vonatútja közé választott Adria InterCityre az elővételi jegyértékesítés tavaszi indulása óta már a tavalyi teljes szezon jegyfogyásának több mint felét elérték, 8300 ezer jegyet vásároltak. A kiemelkedő érdeklődésre való tekintettel plusz egy fekvőhelyes kocsiba vásárolhatnak jegyet az utasok, már az első indulástól kezdődően bővült a férőhelyek száma.