Elkészült a legjobb konferencia-desztinációk listája, Budapest előkelő helyen

Közzétette az International Congress and Convention Association (ICCA) 2021-es ranglistáját, ahol Budapest a 12. helyezést érte el a világ összes városa közül, olyan desztinációkat maga mögött hagyva, mint London, Koppenhága vagy Róma.

A 2021-es ICCA Riportban közel 8000 tervezett eseményt elemeztek és kategorizáltak aszerint, hogy a Covid-19 járvány milyen hatással volt a szövetségi rendezvényekre. A világrangsorban Budapest az előkelő 12. helyezést érte el. A fővárosban 46 olyan lezajlott szövetségi rendezvény volt, amely megfelelt az ICCA kritériumrendszerének, ebből 10 nem módosult a pandémia hatására, 10 hibrid módon, 26 pedig virtuálisan került lebonyolításra (az összesen 57 tervezett eseményből). A ranglistán első helyen szereplő Bécs városában 92 szövetségi rendezvény zajlott le a tavalyi évben. Íme az ICCA ranglista:

 1. Bécs
 2. Lisszabon
 3. Athén
 4. Barcelona
 5. Szingapúr
 6. Madrid
 7. Prága
 8. Párizs
 9. Berlin
 10. Brüsszel
 11. Amszterdam
 12. Budapest

„Büszkék vagyunk arra, hogy a kihívások ellenére Budapest a világ élvonalában végzett több mint 1200 elemzett város között. Ez az eredmény visszajelzés arra, hogy közösen összefogva egyre vonzóbbá tudjuk tenni Budapestet és Magyarországot a nemzetközi konferencia és üzleti rendezvényipar szereplői számára” – mondta Békefi Anna, a Magyar Kongresszusi Iroda ügyvezető igazgatója.

Az ICCA olyan globális szervezet, amely összesíti a nemzetközi szövetségi konferenciák, kongresszusok szervezésében és lebonyolításában résztvevő szakembereket. Világszerte több mint 1000 vállalat és szervezet tagja több mint 90 országból. Az ICCA a nemzetközi szövetségi rendezvényekre specializálódott, rendkívül gazdag adatbázist, kommunikációs csatornát és üzletfejlesztési lehetőséget kínálva tagjai számára. A ranglistájukon való megjelenés stratégiai jelentőségű. A pandémai előtt (2019) a főváros a 26. helyen végzett, így a 12. helyre való előrelépés multiplikatív hatással bír a desztináció vonzerejére.