Előny a vendégnél – szezonváró körkérdés. A válaszadó: Nótin Zsolt, a Tisza Balneum Hotel Tiszafüred igazgatója

Az Utazó magazin arra vállalkozott, hogy körkérdés keretében mutatja be, mire számíthatnak a vendégek és mire a szállodák, az idei szezonban, az általunk megkérdezett hotelekben.

Hogyan indult az év eleje a házban a vendégforgalom tekintetében?

A Service 4 You Hospitality Management által üzemeltetett Tisza Balneum Hotel 2022-es tervszámai egyelőre szépen teljesülnek. Az év elején egyéni vendégek foglalásaiból származtatható szállodánk vendégforgalmának java. Egy sikeres szilveszteri rendezvényt követően kedvező csomagajánlataink – mint a Téli feltöltődés, Disznótor a Tisza-tónál, vagy a Valentin napi ajánlat – is vonzóan hatottak vendégeinkre. A pandémia miatt a rendezvényekre, konferenciákra érkező fixnek vélt csoportos foglalások többsége sajnos meghiúsult, az akkor még érvényben lévő szabályozások miatt. A rendezvényszezont tovább nehezítette az Ukrajnában kirobbanó háborús helyzet, melyből kifolyólag a cégek a kialakult állapotot bizonytalannak ítélték meg, illetve úgy határoztak, hogy a rendezvényeikre elkülönített forrásaikat nem használják fel.

Mivel készülnek a tavaszi-nyári időszakra?

Szállodánk idei beruházási tervének megvalósulása folyamatos, igyekszünk a felújítások és korszerűsítések legjavát a szezon kezdetére teljesíteni. Munkálataink célzottan a vendégelégedettség növelésére irányulnak (bizonyos szobák nyílászáróinak cseréje, közösségi tereink padlóburkolatainak javítása, bútorainak korszerűsítése, kertészeti munkálatok, stég felújítása, kerti berendezések, rendezvényeken használatos új eszközök, új játékelemek beszerzése, ágymatracok cseréje), azonban olyan korszerűsítésekre is sort kerítünk, melyeket közvetlenül vendégeink nem észlelnek, viszont a szolgáltatási színvonal fejlődésében tapasztalhatnak (például: gépészeti felújítások). Szolgáltatásbeli újdonságaink a SPA részlegünkön igénybe vehető pedikűr kezelések, játszóházunkhoz tartozó Xbox elérhetőség, Platán Éttermünk évszakonként megújuló nemzetközi és regionális gasztronómiája, Tokaj környéki zamatos borkínálata.

Milyen látnivalók, programok vannak a szálloda körzetében?

A Tisza Balneum Hotel és környéke rengeteg fakultatív programlehetőséget kínál az ide érkezőknek. Vendégeink körében a legnépszerűbb kikapcsolódási lehetőségeket a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszerével és 3D-s vetítőtermével; a horgászat; a tanösvényi kirándulásokon való részvétel (a tiszaörvényi Tiszavirág Ártéri Sétaút és Örvény Pákász Tanösvény izgalmas ártéri labirintusa); a Tisza-tó vadregényes táját és madárrezervátumát ismertető csónaktúrák nyújtják, a sportok szerelmeseinek a tókerülő kerékpározás (a tavalyelőtt átadott Tisza-tó körüli kerékpárúton); különféle vízisportok (kajakozás, kenuzás) űzése, míg a hagyományokat kedvelők népművészeti helyek látogatásában (alkotóházak, Hortobágy, múzeumok, faluházak) fedezik fel a környék sajátosságait.

Milyen szezonra számítanak?

Főszezoni időszakunk idén június 17. és szeptember 3. közé helyezhető. Tavaly nyáron vendégkörünk 97,5%-a magyar állampolgár volt, sok visszatérő és új vendéggel gyarapítva szállodánk foglaltságát, így idén is hasonló statisztikára számítunk. A tavalyi szezont körülbelül 90%-os foglaltsági aránnyal zártuk, az idei évre e tendencia megismétlődésében, illetve annak túlteljesítésében bízunk, magasabb forgalmat generálva.

Továbbra is törekszünk kiváló szolgáltatási élményt nyújtani vendégeink részére, s bízunk benne, hogy sikeres évet tudhatunk magunkénak. Azt javasoljuk minden kedves utazni vágyó vendégünknek, hogy nyaralásukat vagy pihenésre szánt időpontjaikat minél hamarabb foglalják le szállodánkba.