A Top Gear ezt ajánlja utazóautónak – újjászületett a legendás VW kisbusz

Az új Volkswagen ID. Buzz az „Év Elektromos Autója” kitüntetést nyerte el a 2022-es Top Gear Electric Awards zsűrijétől. A zsűri külön kiemelte az idén piacra kerülő újdonság a Volkswagen „Ős-Bulli” sorozata által ihletett, ikonikus formavilágát.

A szerkesztők hangsúlyozták az ID. Buzz belső méreteit, tágas térkínálatát, különös tekintettel a vele összevethető SUV-modellekéhez képest mintegy kétszeres csomagtér-térfogatát. Ollie Marriage, a Top Gear tesztrészlegének vezetője így foglalta össze: „A kifelé aktív életmódot mutatók SUV-modellekkel járnak, míg a valóban aktív életstílusúak Volkswagen Bullival. Mindenkinek, akivel csak tesztjeink során találkoztunk, nagyon tetszett, hogy a márka újra felfedezte gyökereit, s hogy az ID. Buzz formavilága szellős, friss és életteli benyomást kelt. Hát nem nagyszerű, hogy a Volkswagennek végre volt bátorsága újra feltalálni az ’eredetit’? Lenyűgözően egyszerű és mégis magával ragadó – ezért lett nálunk az ’Év Elektromos Autója’.”

Az ID. Buzz a Volkswagen Haszonjárművek első tisztán elektromos hajtásrendszerű modellje. A Moduláris elektromos platform (MEB) műszaki alapjaira épül, és már a kezdetektől teljes egészében e-modellnek készült, piaci bevezetésére pedig ötüléses kisbuszként, illetve ID. Buzz Cargo néven kishaszonjármű-változatban jelenik meg a kínálatban.