Enyhén növekvő forgalom a kempingekben

Enyhén növekvő bevételekre és vendégforgalomra számít a Magyar Kempingszövetség az idei szezon eddigi tapasztalatai alapján – közölte Kisgyörgy Borbála elnök az MTI érdeklődésére.

Hozzátette: a 2019-es szezon kezdetén a hosszú májusi esőzés és hideg időjárás otthon tartotta a vendégeket. A rövid júniusi nyár ígéretesnek indult, a július eleji kéthetes hűvös idő ezt a reményt eloszlatta, így a Balatonon július közepére indult be a szezon – sorolta.

Idén májusban a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) felhívására munkacsoportot állítottak fel, amelynek feladata, hogy kidolgozza a kempingek minősítési kritériumrendszerét, és a minősítés módját – emlékeztetett a szövetség elnöke.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint idén az első öt hónapban 37 ezer vendég 160 ezer vendégéjszakát töltött kempingben országszerte, ami 10,6 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában. A szállásdíjbevételek január-májusban bruttó 512 millió forintot tettek ki a kempingekben, ami közel 3 százalékos emelkedést jelent. Tavaly egész évben 7 százalékkal 3486 millió forintra nőttek a kempingek szállásdíjbevételei.