Csaknem teltház a Balatontourist kempingjeiben

Csaknem teltház a Balatontourist kempingjeiben

Egy év alatt 20 százalékkal emelkedett az előfoglalások aránya a Balatontourist által üzemeltetett tó körüli kempingekben, a nagy érdeklődés miatt a főszezonra már szinte elkeltek a közvetlen vízparti parcellák, és lefoglalták az üdülőházak, mobilházak, továbbá a bérsátrak nagy részét is.

A Balatontourist tájékoztatása szerint a cég által üzemeltetett, 12 tó körüli kempingben július-augusztusra lassan már betelnek az időpontok, különösen a hétvégék, illetve fogynak a még bérbe vehető üdülőházak, mobilházak és a sátrak is. A távirati iroda tudósítása szerint ebben az évben is a külföldről érkező turisták foglalták le leghamarabb a helyüket, a vendégek 70 százaléka, jóval a szezon előtt. A belföldi vendégek aránya 30 százalékos, akik inkább a tavaszi turisztikai vásárok után döntöttek a nyaralásuk helyszínéről.

Az előfoglalási adatok alapján a külföldiek közül továbbra is a német, holland és dán vendégek jönnek szívesen a tó körüli kempingekbe, de továbbra is a magyar turisták adják a Balatontourist forgalmának a 60 százalékát.

A Balatontourist szálláshelyein tavaly 183 ezer vendég fordult meg, akik több mint 630 ezer vendégéjszakát töltöttek a kempingekben. A cégcsoport tavaly 1,6 milliárd forint árbevételt ért el.

Legyél az első hozzászóló "Csaknem teltház a Balatontourist kempingjeiben" című cikkhez

Szólj hozzá

Your email address will not be published.


*